Türkiye birincisi minikleri Vali Tapsız ödüllendirdi

Uşak’ta yapılan minikler halkoyunları yarışmasında Türkiye birincisi olan Gazi İlköğretim Okulu öğrencileri, Burdur Valisi Süleyman...

Uşak’ta yapılan minikler halkoyunları yarışmasında Türkiye birincisi olan Gazi İlköğretim Okulu öğrencileri, Burdur Valisi Süleyman Tapsız tarafından ödüllendirildi. Burdur Valiliği toplantı salonunda yapılan ödül töreninde birinci olan öğrenciler, tişört ve kitapla ödüllendirildi. Öğrencilerin başarılarıyla Burdur’un gurur kaynağı olduğunu belirten İl Milli Eğitim Müdür’ü Recep Yiğit, öğrencileri yetiştiren öğretmenlere ve velilere teşekkür etti.
Burdur’un folklorik özelliklerini koruyan ve yaşatan bir il olduğunu anlatan Vali Süleyman Tapsız, “Güller, göller ve gönüller diyarı olan ilimiz, kültürel değerlerini muhafazaya önem veriyor. Bu gençlerimiz folklor öğrenip oynaması, kültürümüzün gelecek kuşaklara aktarılmasında da önem arz ediyor.” dedi.
Burdur Valisi olarak Uşak’ta öğrencilerin birinci olmasından dolayı çok memnun olduğunu dile getiren Tapsız, “Sizlerle çok gurur duyuyoruz. Burdur, Teke yöresinin, Yörük kültürünün başkentidir. Folklor bir kültürdür, sizler de bu kültürü en iyi şekilde ortaya koydunuz. Sizden bir ay önce üniversiteler arası yarışmada da ağabeyleriniz, ablalarınız Türkiye birincisi olmuşlardı. Onlarla biz gururlanmıştık, sizinde birinci olmanız bu gururu katladı. Sizlerin gözlerinden öpüyorum, sizleri yetiştiren öğretmenleri tebrik ediyorum.” şeklinde konuştu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz