"Türkiye Bölgesinde Yıldız Gibi Parlıyor"

Adalet Bakanı Sadullah Ergin, "Türkiye bölgesinde bir yıldız gibi parlıyor. Ne kadar gurur duysak, şükretsek azdır" dedi. 

Adalet Bakanı Sadullah Ergin, "Türkiye bölgesinde bir yıldız gibi parlıyor. Ne kadar gurur duysak, şükretsek azdır" dedi. Ergin, AK Parti Hatay İl Başkanlığı'nda düzenlenen bayramlaşma töreninde yaptığı konuşmada, iktidarda oldukları son 11 yılda bölgede ve dünyada olağanüstü olayların yaşandığını anımsattı. Türkiye'nin Çin'den sonra en hızlı büyüyen ikinci ülke olduğunu hatırlatan Ergin, şunları kaydetti: "Ülkemiz 11 senenin 10'unda kesintisiz büyüyerek, taş üstüne taş koyarak, insanını zenginleştirerek bir icraat dönemi sergiledi. Türkiye bölgesinde bir yıldız gibi parlıyor. Ne kadar gurur duysak, şükretsek azdır. Ülkemiz bu 11 yılda bambaşma bir ülke oldu. Bölünmüş yolları, hızlı treni, havaalanları, sağlık projeleriyle, eğitim, adalet binalarıyla bir uçtan bir uca yeniden imar edildi. Bu süreçte mevcut altyapısını sıfırdan yeniledi ve bugün dünyanın 16'ncı büyük ekonomisi haline geldi." - "Yatırımların devam etmesi lazım" Ergin, Türkiye'nin çok partili siyasi hayata 63 yıl önce geçtiğini ancak istikrarını sınırlı dönemlerde koruyabildiğine işaret etti. Türkiye'nin sıçramayı istikrar dönemlerinde yaptığını anlatan Ergin, "Ülkemiz son 11 yılda bu hizmetleri yaptıysa sizin temin etmiş olduğunuz siyasi istikrar sayesindedir. Sizler, AK Parti'ye tek başına iktidarı verdiniz. AK Parti o gücü doğru kullandı. Sizin istikametinizde ve arzu ettiğiniz şekilde kullandı ve bu memleketin ve milletin önünü açtı. O sayededir ki Türkiye on yıldır büyüyor, taş üstüne taş koyuyor, ülke zenginleşiyor, millet kalkınıyor. Kendimiz için değil ama bizden sonraki çocuklarımız için bu yatırımların devam etmesi lazım" diye konuştu. Ergin, Türkiye'nin bulunduğu coğrafyanın zor olduğunu, ülkenin kendi huzurunu sağlaması ve bölgesine barışı tayışabilmesi için güçlü olmak zorunda olduğunu dile getirdi. Güçlü olmanın yolunun istikrardan geçtiğini anlatan Ergin, sözlerini şöyle tamamladı: "Onun için 2014 başından sonuna kadar seçimler yılı. Önce yerel, arkasından cumhurbaşkanlığı, ardından da milletvekili genel seçimi. Bu istikrarı korumak ve Türkiye'yi yarınlara hazırlayacak 21. yüzyılın yıldızı haline getirecek olan adımların atılması için bu üç seçimden de istikrarın devamı yönünde bir sonuç çıkması gerekiyor. İstikrar bizim için değil bizden sonraki kuşaklar için lazım. İnşallah sizler bu istikrarı sürdürecek iradeyi ortaya koyacaksınız."

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: