"Türkiye Borç Alan Ülke Değil, Borç Verenülke Durumuna Geldi"

AK Parti Manisa Milletvekili Uğur Aydemir, Türkiye'nin son 10 yılda borç alan ülke durumundan, borç veren ülke durumuna geldiğini söyledi.

AK Parti Manisa Milletvekili Uğur Aydemir, Türkiye'nin son 10 yılda borç alan ülke durumundan, borç veren ülke durumuna geldiğini söyledi.

Aydemir, Sarıgöl AK Parti Lokali'nde partililer ve vatandaşlarla bayramlaştı. İlçe Başkanı Muhammet Toy ve partililerin katıldığı bayramlaşma töreninde konuşan Uğur Aydemir, "Türkiye borç alan ülke durumundan, borç veren ülke durumuna gelmiştir. Türkiye'nin 10 yıl öncesine bir bakınız, bir de şimdiki durumuna bir bakınız. Bu farkı göreceksiniz" dedi.

Çiftçilere önemli desteklerin verildiğini belirten Aydemir, şunları kaydetti:

Reklam
Reklam

"Damlama sulama sistemi için bankalardan sıfır faizli krediler verdik. Damlama sulamayla yapılan tarımda verim daha da arttı. Bunun örneği üzüm bağlarıdır. Bu yıl üzümlerin verimi çok güzel oldu. Tarım işletmesi kuranlara da hükümetin ciddi destekleri var."

İktidara geldikleri 2002 yılında tarıma verilen toplam desteğin 1,2 milyon dolar olduğuna değinen Aydemir, 2012 yılında bu desteğin 7,2 milyon dolara çıktığını vurguladı.

Muhabir: Mehmet Akif Sarıhan /Ali Rıza Karasu

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: