Türkiye, Bulgaristan'da HÖH Lideri Doğan'a Yönelik Saldırı Girişimini Kınadı

Dışişleri Bakanlığı, Bulgaristan’da üyelerinin çoğunluğunu Türklerin oluşturduğu Hak ve Özgürlükler Hareketi (HÖH) parti lideri Ahmet...

Dışişleri Bakanlığı, Bulgaristan’da üyelerinin çoğunluğunu Türklerin oluşturduğu Hak ve Özgürlükler Hareketi (HÖH) parti lideri Ahmet Doğan’a karşı yapılan silahlı saldırı girişimini kınadı.

Dışişleri Bakanlığı, Sofya’da düzenlenen 8. Olağan Kurultayı’nda parti lideri Ahmet Doğan’a yönelik düzenlenen saldırı girişimiyle ilgili yazılı bir açıklama yaptı. Bakanlık, Doğan’ın saldırı girişiminin akim kalmış olmasının, saldırganın yakalanmasının ve Ahmet Doğan’ın sağlık durumunun iyi olmasının teselli veren gelişme olduğunu vurguladı.

Reklam
Reklam

Açıklamada, “Türkiye, komşu, dost ve müttefik Bulgaristan’la ilişkilerine büyük önem atfetmekte ve bu ilişkileri iki ülke halklarının refah ve esenliğine katkıda bulunacak şekilde somut işbirliği projeleriyle desteklemeyi arzu etmektedir.” denildi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: