''Türkiye, büyük ekonomilerin arasında''

Sivas - Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdüllatif Şener, 2005 sonu itibariyle 363 milyar dolarlık milli gelire sahip Türkiye'nin, bu haliyle dünyanın büyük ekonomileri arasında olduğunu söyledi.

Şener bu arada, kamu kesimi borçlanma gereği olarak ifade edilen toplam kamu dengesinde Türkiye'nin, 2006 yılında, tarihinde ilk kez fazla vereceğine işaret etti.
Gezi ve incelemelerde bulunmak üzere Sivas'a gelen Bakan Şener, belediye meclis salonunda partililere yaptığı konuşmada, AK Parti iktidarının 3.5 yılını değerlendirdi.
2002 Kasım seçimlerinden sonra yaklaşık 3.5 yıldır, daha önceki kaotik dönemin sona erdiğini ifade eden Şener, şöyle konuştu:

Reklam
Reklam

"Krizler dönemi son bulmuştur. 2000-2001 yıllarında yaşanan ekonomideki depremler sona ermiştir ve Türkiye, cumhuriyet tarihindeki en önemli başarılara AK Parti iktidarıyla birlikte adım atmıştır. 2002'de Türkiye'nin milli geliri 182 milyar dolar iken, artık 2005 sonu itibariyle 363 milyar dolarlık milli gelire sahip bir ülke haline
gelmiştir. Türkiye bu haliyle dünyanın büyük ekonomileri arasındadır."

Bir ekonominin büyüklüğünün milli gelirindeki büyüklüğü ile ölçüldüğünü ifade eden Şener, Türkiye'nin dünyanın önemli büyük ekonomilerinden biri haline geldiğini belirterek, "Türkiye, OECD ülkeleri içerisinde en yüksek büyüme oranını yakalayan ülke konumunda" dedi. AK Parti ile birlikte Türkiye'nin yeni bir dünyaya açıldığını, AB sürecine girdiğini anlatan Şener, dünyayı tanıyan, diplomasinin kurallarını bilen bir iktidar olarak emin adımlarla geleceğe doğru bu ülkeyi taşıdıklarını ifade etti.

Kamu kesimi borçlanma gereği olarak ifade edilen toplam kamu dengesinde ise 2006 yılında Türkiye'nin, tarihinde ilk kez fazla vereceğine işaret eden Şener, "Bu, geleceğe güvenle, umutla ve inançla yürüdüğümüzü gösteren temel rakamlardır" dedi.

Reklam
Reklam