Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkan Vekili Sadık Yakut:

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkan Vekili Sadık Yakut, yaptığı açıklamada, Meclis'in 14 Ağustos’ta toplanmaya...

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkan Vekili Sadık Yakut, yaptığı açıklamada, Meclis'in 14 Ağustos’ta toplanmaya çağrıldığını ifade ederek, “Terör sorunu bütün partilerin, kurum ve kuruluşların meselesidir” dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi’nin (CHP) Irak ve Suriye ile ilişkiler kapsamında Meclis'i toplantıya çağırması üzerine açıklama yapan TBMM Başkan Vekili Sadık Yakut, TBMM Meclis Başkanı Cemil Çiçek’in partileri 14 Ağustos’ta toplantı yapmak üzere çağırdığını söyledi.

Şemdinli’de operasyonların devam ettiğini belirten Yakut, terör örgütünün arkasında onlarca devletin olduğunu söyleyerek, “Terör örgütü, onlarca istihbarat örgütünün de yardımıyla ülkenin topaklarının bir kısmını bölüp bir devlet kurma hayaliyle çalışmaktadır. Boş hayal peşinde koşmaktadırlar. Bu konuda topyekun mücadele etmeliyiz. Bu bir partinin veya sadece iktidar partisinin meselesi değil. Bu bütün partilerin meselesidir. Devletin tüm kurum ve kuruluşlarının meselesidir. Daha doğrusu bu milletin meselesidir” diye konuştu.

Reklam
Reklam

Basının terör örgütü propagandasını yapmaması gerektiğini belirten Yakut, “Öncelikle birey olarak bu konuda çok şuurlu olmalıyız. Öteleyici, ayrıştırıcı söylemlerden başlangıçta birey olarak, daha sonra siyasi parti grupları olarak, sözcüler olarak kaçınmalıyız. Basının, terör örgütünün propagandasını yapmaması gerekir. Özellikle vurgulamak istediğim konu ise siz genel anlamda bir şey söylüyorsunuz, ulusal basında çok yer bulmuyor ama terör örgütünün uzantısı olduğunu iddia eden partiler en ufak bir şey söylediğinde ulusal basında manşetlere taşınmakta” ifadelerini kullandı.

Şemdinli’de operasyonların süreceğini dile getiren Yakut, ”Siyasi partilerin de buna destek olması gerekir. Tabii bu konuda özellikle MHP Genel Başkanına teşekkür ediyoruz hükümeti desteklediği için. Orada yapılanlardan dolayı diğer siyasi partilere gidip siyaset yapma adına örgüte, örgütün yandaşlarına veya örgütün devamı olduğu iddia eden siyasi partilerle birlikte olup, ülkenin birlik ve bütünlüğü konusunda karar vermeye hiç kimsenin hakkı yoktur” dedi.

Reklam
Reklam

Yakut, “Türkiye Cumhuriyeti güçlü bir devlettir. Ordumuz güçlü bir ordudur. Hiç kimse aklından bizi coğrafyamızdaki sınır ülkelerle karıştırmasın. Biz bu işin üstesinden geliriz. Şimdiye kadar bunlar çok söylendi, sözde kalıyor zannetmesin kimse. Ama karşımızda sadece bir terör örgütü değil, arkasında onlarca devlet ve istihbarat vardır. Bu açıkça terör örgütü de değil ama bunun arkasındaki devletlerle istihbarat örgütleriyle biz savaşırız. İnşallah galip geleceğiz” ifadelerini kullanarak sözlerini tamamladı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: