Türkiye Cami ve Kur'an Kursları Dernekleri Federasyonu Genel Başkanı Kıyak: "Sakarya'ya 5 minareli camiyi yapmakla ilgili çalışmalarımız devam ediyor"

Türkiye Cami ve Kur'an Kursları Dernekleri Federasyonu Genel Başkanı Recep Kıyak, Sakarya'ya 5 minareli cami yapmakla ilgili çalışmalarının devam ettiğini

Türkiye Cami ve Kur'an Kursları Dernekleri Federasyonu Genel Başkanı Recep Kıyak, Sakarya'ya 5 minareli cami yapmakla ilgili çalışmalarının devam ettiğini söyledi.

Kıyak, AA muhabirine, Başbakan Erdoğan'ın Sakarya'ya her gelişinde "Bu ilde büyük bir cami yok mu-" diye sorduğunu hatırlatarak, kendilerinin de konuyu Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ ile görüştüklerini ifade etti.

"Sakarya'da Başbakanımız'ın özlemle beklediği bir konuyu gerçekleştirmek istiyoruz" diyen Kıyak, "Heyet olarak projelerle gittik görüştük. Açık alanla birlikte 10 bin kişiyi kucaklayacak cami hedefliyoruz. Finans konusunda hiçbir sıkıntımız yok" dedi.

Reklam
Reklam

Kıyak, camiyi Büyükşehir Belediyesi'nin olduğu bölgeye yapmayı hedeflediklerini belirterek, şöyle konuştu:

"Çünkü orası şehir merkezinin oluşacağı yer ve Büyükşehir Belediyesi oradan taşınacak. 'Atatürk parkını yok edecekler' dediler. Atatürk parkının olduğu bölgeye hiç dokunmuyoruz. Büyükşehir Belediyesinin olduğu yerde 8,5 dönümlük bir arsa var. 8,5 dönümlük arsanın içine Büyükşehir Belediye kalktıktan sonra oraya güzel bir 'Osmanlı tipi cami yapalım' dedik. Bunu Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ'a anlattık ve Bekir Bozdağ da 'İslam'ın şartı 5'tir' dedi. 'Siz 4 minare, ben 5 minare istiyorum, 5. minarenin parasını da ben vereceğim' dedi. Sakarya'ya 5 minareli camiyi yapmakla ilgili çalışmalarımız devam ediyor. En son kararı da Başbakanımız verecek"

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: