Türkiye Camii Ve Kuran Kursları Dernekleri, Konfederasyon Oluşturacak

Türkiye Camii ve Kur’an Kursları Dernekleri Federasyonu, konfederasyon olmak için çalışma başlattı. Federasyon bu amaçla...

Türkiye Camii ve Kur’an Kursları Dernekleri Federasyonu, konfederasyon olmak için çalışma başlattı. Federasyon bu amaçla 81 ilde ve 875 ilçede şube açarak konfederasyon yapısına kavuşacak.

Federasyon Başkanı Recep Kıyak, yaptığı açıklamada, Türkiye genelinde derneği bulunmayan camii ve kuran kursların, dernek kurmaları için çalışma başlattıklarını söyledi.

Camii derneklerinin hedefinin cemaate en iyi hizmeti vermek olduğunu vurgulayan Kıyak, şunları kaydetti: "Camilerin yapımı, onarımı, bakımı, ısıtma, su, temizlik, demirbaş eşya, benzeri ihtiyaçlarının karşılanması, camii cemaati arasından oluşan camii derneklerimizce karşılanmaktadır. Diyanet İşleri Başkanlığı yalnızca din görevlilerinin maaşlarını ödemektedir. Konfederasyon yapısına kavuştuğumuzda cami dernekleri daha da güçlenecek ve daha iyi hizmet verebilir hale gelecek." diye konuştu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: