Türkiye Cumhurbaşkanını Seçiyor

Bursa Valisi Münir Karaloğlu, cumhurbaşkanı seçimi için Bursa'da oy verme işleminin sorunsuz bir şekilde devam ettiğini bildirdi.

Bursa Valisi Münir Karaloğlu, cumhurbaşkanı seçimi için Bursa'da oy verme işleminin sorunsuz bir şekilde devam ettiğini bildirdi. İl Emniyet Müdürlüğü MOBESE Merkezi'ni ziyaret eden Karaloğlu, burada yetkililerden bilgi aldı. MOBESE kameraları vasıtasıyla kent merkezindeki hareketliliği izleyen Karaloğlu, kent merkezinin ve şehrin işlek caddelerinin son derece sakin ve boş olduğunu belirtti. Karaloğlu, Bursa'da bin 131 sandık bölgesinde toplamda 5 bin 613 sandıkta oy kullanıldığını aktararak, oy verme işleminin sorunsuz bir şekilde devam ettiğini ifade etti. Polis ve jandarma bölgesinde 1 milyon 989 bin 367 seçmenin bulunduğunu hatırlatan Karaloğlu, "Şu anda bütün sandıklarda oy verme işlemi sorunsuz olarak devam ediyor. Şehirde herhangi bir sorun yok. Son derece sakin bir gün yaşıyoruz. Trafik çok rahat, sokaklar çok sakin. Şu anda vatandaşlarımız huzurlu bir şekilde sandık bölgelerine gidip oylarını kullanabiliyorlar. Saat 17.00'ye kadar oy verme işleminin sorunsuz olarak tamamlanacağını umuyoruz" dedi. Karaloğlu, seçimlerin, seçim kurullarının gözetimi ve denetimi altında gerçekleştirildiğini getirerek, "Bizim sadece seçimin güvenliğiyle ilgili görevlerimiz var. Onu da il genelinde hem polis hem de jandarma bölgesinde 4 bin 337 personelle icra ediyoruz. Şu ana kadar basit iki olay dışında herhangi bir şey yaşanmadı. Fotoğraf makinesi veya fotoğraf çekebilecek herhangi bir cihazı oy verme alanına sokmak yasak. Kullandıkları oyu telefon cihazlarıyla çekmeleri sonucunda iki vatandaşımızla ilgili işlem yapıldı. Onun dışında herhangi bir sorun yaşanmadı. Temenni ederiz ki seçim sonuçlanıncaya kadar herhangi bir sorun yaşanmaz" diye konuştu. Bu seçimin Türk demokrasi tarihi için önemli olduğuna değinen Karaloğlu, "İlk defa halkımız doğrudan cumhurbaşkanını seçiyor. Bu hem demokrasimizin gelişimi açısından hem de milli iradenin güçlenmesi bakımından önemli bir seçim. İnşallah Bursa'da demokratik olgunluğumuza yakışır bir şekilde bu seçimi tamamlarız" ifadelerini kullandı. Ziyarete, İl Emniyet Müdürü Sabri Durmuşlar ve İl Jandarma Komutanı Albay Yurdakul Akkuş ile daire amirleri katıldı.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: