Türkiye Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Genel Sekreteri Velioğlu:

ÇORUM (A.A) - Türkiye Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Genel Sekreteri Hüseyin Velioğlu, "Birliğimiz uluslararası normlarda çalışan çok güçlü bir örgüttür"

ÇORUM (A.A) - Türkiye Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Genel Sekreteri Hüseyin Velioğlu, "Birliğimiz uluslararası normlarda çalışan çok güçlü bir örgüttür" dedi.

Çorum Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Osmancık ilçe temsilciliğinin açılışı törenle gerçekleştirildi.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması sonrasında konuşan Türkiye Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Genel Sekreteri Hüseyin Velioğlu, birliğin 80 ilde örgütlü olduğunu ve yaklaşık 140 bin çiftçiye hitap ettiğini belitti.

Reklam
Reklam

Birliğin, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ile paralel çalışan, ülke hayvancılığının gelişmesine katkı sağlayan bir çiftçi kuruluşu olduğunu ifade eden Velioğlu, "Sanayide gelişen ülkeler tarımda, hayvancılıkta da ileri seviyedeler. Gelişmiş ülkelerin hiç birisi tarımını ve tarımsal sanayisini ihmal etmemektedir" dedi.

Beslenme ve insan gelişimi açısından sütün önemli bir besin maddesi olduğunu vurgulayan Velioğlu, "Okul sütü kampanyası, Eylül ayı itibariyle yeniden başlamalıdır. Beslenme ve insan gelişimi açısında süt içilmesi şarttır. Evlerimizde, sofralarımızda sabah akşam süt bulundurmalıyız. Okulda çocuklarımızın sağlıklı hijyenik sütlerle beslenmesini sağlamalıyız. Birliklerimiz bu konuda öncüdür. Birliğimiz uluslararası normlarda çalışan çok güçlü bir örgüttür" diye konuştu.

Çorum Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanı Hüseyin Cinbek ise il genelinde 3 bin 525 üyelerinin bulunduğunu, belirterek, "Çorum'da yaklaşık 278 bin 441 damızlık sığır bulunmaktadır ve bu sayı her geçen gün artmaktadır. Üreticilerimize yılda 15 milyon lira ödeme yapmaktayız. Çiftçilerimize yönelik desteklerimiz artarak devam edecektir" dedi.

Reklam
Reklam

Birliğin Osmancık temsilciliği binasına 2 tonluk süt tankı yerleştirildiğini belirten Cinbek, "Osmancık şubemizde 2 personelimiz sürekli hizmet verecek" diye konuştu.

Osmancık Belediye Başkanı Bekir Yazıcı da şubenin hayırlı olması dileğinde bulundu.

Üretici ile tüketicinin birbirini tamamlayan unsurlar olduğuna dikkati çeken Yazıcı, "Üretici olmazsa bizler tüketemeyiz, bizler olmasak sizler üretemezsiniz. İnsanlarımızın her alanda bir araya gelmelerini, bir ve beraber olmalarını istiyoruz" dedi.

Konuşmaların ardından Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Osmancık Temsilciliği'nin açılış kurdelesi kesildi.

Açılışın ardından Türkiye Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Genel Sekreteri Hüseyin Velioğlu, Osmancık Belediye Başkanı Bekir Yazıcı'ya birliğin rozetini takarak, Türk ineği biblosu hediye etti.

Muhabir: Orhan Güçlü

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: