Türkiye Damızlık Sığır Yetiştiricileri Merkez BirliğiGenel Başkan Yardımcısı Köten: "Süt Fiyatlarınındüşmemesinde Okul Sütü Projesi'nin Çok Büyük Katkısıoldu"

Türkiye Damızlık Sığır Yetiştiricileri Merkez Birliği Genel Başkan Yardımcısı İlhan Köten, süt fiyatlarının düşmemesinde Okul Sütü Projesi'nin çok büyük katkısı

Türkiye Damızlık Sığır Yetiştiricileri Merkez Birliği Genel Başkan Yardımcısı İlhan Köten, süt fiyatlarının düşmemesinde Okul Sütü Projesi'nin çok büyük katkısı olduğunu söyledi.

Köten, Türkiye Damızlık Sığır Yetiştiricileri Merkez Birliği Tokat Şubesi'nde düzenlediği basın toplantısında, et ve süt fiyatlarında artış yaşanacağını belirtti.

Türkiye Damızlık Sığır Yetiştiricileri Merkez Birliği olarak Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ile görüşmeler yaptıklarını ve ülke genelindeki sıkıntıyı paylaştıklarını ifade eden Köten, "Bakanlığımız da geçtiğimiz günlerde ot ve saman balyası ithalatını serbest bıraktı. Gümrük vergilerini de sıfıra indirdi. Yurt dışından gelmesiyle ot ve saman fiyatlarının düşeceğine inanıyorum" dedi.

Reklam
Reklam

Köten, şunları kaydetti:

"Girdi maliyetleri ciddi anlamda arttı. Hem kaba yemde hem de hazır yemde fiyatlar artığı için ette ve sütte fiyatların artacağını düşünüyorum. Bizleri sanayiciye bırakmasın. Süt fiyatlarının düşmemesinde Okul Sütü Projesi'nin çok büyük katkısı oldu. Hükümetimizin başlatmış olduğu okul sütü kampanyasının süt fiyatlarında müthiş bir etkisi oldu. Düşmemesi için elimizden gelen bütün gayreti gösteriyoruz."

Muhabir: Zehra Aydın / Ekber Türkoğlu

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: