Türkiye Diyanet Vakfı’ından Solami’ye 20 milyon lira yardım

Kırıkkale Belediyesi ve Türkiye Diyanet Vakfı Kırıkkale Şubesi, Nur Camii inşaat alanında 2 bin kişiye...

Kırıkkale Belediyesi ve Türkiye Diyanet Vakfı Kırıkkale Şubesi, Nur Camii inşaat alanında 2 bin kişiye iftar verdi. İftarda Türk Diyanet Vakfı Genel Müdürü Süleyman Necati Akçeşme, Solami’ye 20 milyon lira yardım gönderildiğini söyledi.

Düzenlenen programda iftar öncesinde Kur'an-ı Kerim ziyafeti verildi. Ardından dualer edilerek iftar açıldı.
Programa Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, Türkiye Diyanet Vakfı Genel Müdürü Süleyman Necati Akçeşme, Vali Yardımcısı Fethi Yorulmaz, Kırıkkale Belediye Başkanı Veli Korkmaz, Emniyet Müdürü Kadri Kartal, Kırıkkale Üniversitesi Rektörü Ekrem Yıldız, Belediye Başkan Yardımcıları Harun Ulusoy, Halil Danacı, İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Peker, İl Genel Sekreteri Atanur Aydın, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve vatandaşlardan yoğun katılım oldu.

Reklam
Reklam

Türkiye Diyanet Vakfı ve Kırıkkale Belediyesi’ne teşekkür ederek sözlerine başlayan Başbakan Yardımcısı Kırıkkale Milletvekili Prof. Dr. Beşir Atalay, “Vakfımızın bu tür hayır işleri Türkiye genelinde bilinen bir gerçektir. Ayrıca Kırıkkale Belediyesi’nde bu tür çalışmaları sürüyor.” dedi. Atalay, Nur Camii inşaatına değinerek, “Bu camii tamamlandığında şehirciliğimize bir canlılık daha kazındırmış olacağız. Bu sorumluluklara elimizden gelen katkıyı vereceğiz. Nur Camii bizim için çok önemlidir.” diye ifade etti.

Vakfı olarak Solami’ye 20 milyon lira yardım yapıldığını açıklayan Türk Diyanet Vakfı Genel Müdürü Süleyman Necati Akçeşme, bu yardımların devam edeceği sözünü verdi. Kırıkkale’ye ilk geldiklerinde Nur Camii alanının büyük bir boşluktan ibaret olduğunu belirten Akçeşme, “Nur Camii’nin bu denli hızla ilerlemiş görüyoruz. Bu bize oldukça büyük bir mutluluk veriyor. Yaptığınız her yardım buraya bir tuğla daha ekliyor. Hep birlikte inşallah bu camimizi de bitireceğiz ve ibadete açacağız.” dedi.

Reklam
Reklam

Kırıkkale’de çok iyi bir zemin üzerine birlik ve beraberliğin temellerinin atıldığını ifade eden Kırıkkale Belediye Başkanı Veli Korkmaz da, “Bu iftar gösteriyor ki beraberliğimiz her geçen gün artıyor. Bundan 7 yıl önce Kırıkkale’de ilk göreve başladığımda şehre dört tane camii yapma sözünü vermiştik. Bunlardan iki tanesini gerçekleştirme aşamasındayız. Geri kalan camilerimizi de geri kalan yıllarımızda başlayıp bitireceğiz.” şeklinde konuştu.

Programının amacından bahseden İl Müftüsü Bekir Gerek ise, yemekte farklı mekanlardan, farklı mesleklerden ve kurumlardan binlerce kişiyi ağırladıklarını ifade etti. İftarı Nur Camii’nin inşaatında vermenin mutluluğunu yaşadıklarını belirten Gerek, “Bu camimiz tamamlandığından gerçekten şaheser olacaktır. Bu camimize de yardımlarımızı esirgemeyelim. Yapacağımız her hayrın sonunda bir hayır görürüz. Bu iftarımızda emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum. Allah bu yapılanları ve orucumuzu kabul etsin.” ifadesinde bulundu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz