Türkiye, Dünya İş Kadınları Zirvesi'nde

İSTANBUL (İHA) - Kadın Girişimciler Derneği (KAGİDER), 40 ülkeden 250 derneği temsil eden dünyanın en önemli iş kadını platformu olarak bilinen Uluslararası Kadın Girişimciler Federasyonu'nun (FCEM) Glasgow'da yapılan büyük kongresine katılarak önemli bir ilke imza attı.

KAGİDER, zirveye Afet İnceefe, Aydan Baktır, Gülseren Onanç, Feyhan Kapralı, Miyase Bülbül, Nerma Gökçe, Pınar Kapralı Görsev, Roza Hatem, Sima Gandur ve Zeynep Akalın'dan oluşan 10 kişilik bir heyet ile katıldı. KAGİDER, Türkiye ve Türk kadın girişimciliğini bu önemli çevrede tanıtma fırsatını elde ederken, Türkiye'nin bu platformda bulunmasının ne denli önem taşıdığını da gözlemledi. Bu lobi platformunda Türkiye'nin konumlanması ve AB misyonu ile görünürlülüğü açılarından çok yol aşılması gereği açıkça ortaya çıktı. Ayrıca zirvede Türkiye'nin ve Türk iş dünyasının az ve yanlış tanınmasının yanı sıra AB üyeliğimize karşı görüş sahibi bazı güçlerin de platformdaki varlığı açıkça gözlemlendi.

Reklam
Reklam

Türkiye en yeni ve en az tanınan grup olmasına rağmen yaptığı prezantasyonlar, konuşmalar ve birebir temaslarda en aktif katılımcı taraf olarak tüm delegasyonları etkiledi. Grubun liderliğini yapan KAGİDER Yönetim Kurulu Üyesi Pınar Kapralı Görsev, katıldıkları zirve hakkında, "Bu zirvede önemli bir başarıya imza attığımıza inanıyorum. Türkiye'nin dünyadaki imajı, konumu ve hatta tanınırlığının arttırılması misyonuna yaptığımız katkının bununla kalmayıp, bu doğrultudaki çalışmaların acilen bir eylem programına dönüştürülmesi gerektiğini de düşünüyorum. Sivil toplum kuruluşlarının bu misyona katkılarının çok önemli olduğu biliniyor. Hükümet yetkililerinin de üst düzey temasları büyük getiri sağlayacaktır, ancak önemli olan bu üst düzeyin temsil ettiği güç odaklarına, dolayısı ile tabana da penetrasyon sağlayabilmektir" dedi.

Birleşmiş Milletler, OECD, AB, UNCTAD, UNIDO ve UNDP'nin daimi danışma kurulu üyesi statüsü ile dünyadaki kadın girişimciliğini teşvik etmek ve bu doğrultudaki profesyonelleşme sürecine katkıda bulunmak amacıyla 50 yıldır faaliyet gösteren FCEM, gerek hükümetler, devlet organları, gerekse uluslararası kuruluşlar nezdinde etkin lobi faaliyetleri yapmak ve liderlik gibi ana misyonları bulunan FCEM faaliyet alanında geniş etkiye sahip.

Reklam
Reklam