Türkiye Dünya Kupası'na gidebiliyor mu? Türkiye gruptan nasıl çıkar?

Türkiye A milli futbol takımı, Dünya Kupası'na gidebilmenin hesabını yapıyor. Türkiye I grubunda, an itibariyle 3. sırada ve play off şansı var. Türkiye Dünya Kupası'na direkt olarak katılmak istiyorsa İzlanda ve Finlandiya maçlarını kazanmak zorunda. Üstelik İzlanda ile puan farkımız 2 ve üzerimizdeler. Türkiye Dünya Kupası eleme grubundan nasıl çıkar, finallere nasıl kalabilir ve Türkiye'nin kalan maçları detaylarıyla haberimizde!

Türkiye, Hırvatistan'ı Eskişehir'de yenerek Dünya Kupası'na gidebilme ihtimalini kuvvetlendirdi. İzlanda ile aramızdaki puan farkı 2 puan ve İzlanda ile kalan bir maçımız var ve bu maç Türkiye'de oynanacak. Bu eşleşmeler ise, Türkiye gruptan nasıl çıkar sorusunu yineliyor. İzlanda maçının yanısıra Finlandiya ile karşılaşacak olan Türkiye A milli futbol takımı, 8 grup arasındaki en kötü takımların ve en iyi takımların belirlenmesini bekleyecek. Böylece Türkiye'nin 3. olduğu takdirde playoff elemelerine katılma şansı kazanacak.

Reklam
Reklam

TÜRKİYE DÜNYA KUPASI'NA GİDEBİLİYOR MU? İŞTE TÜRKİYE'NİN KALAN MAÇLARI

Kalan maçlarımız; İzlanda ve Finlandiya. Finlandiya, grupta 7 puanla 5. 3. sıraya yükselebilme ihtimali yok. Ayrıca İzlanda 2 puan fark ile 2. ve şu durumda direkt olarak Dünya Kupası organizasyonuna katılabiliyor. İzlanda, Türkiye ile oynadıktan sonra Kosova ile oynayacak ve Dünya Kupası grupları az-çok kendisini belli edecek. Finlandiya yarıştan tam olarak koparken, grupta ilk 4 sırayı paylaşan 4 takım da(Hırvatistan, İzlanda, Türkiye, Ukrayna) tur atlama şansına sahip oldu. Türkiye İzlanda'ya mağlup olsa bile oynanacak olan diğer maçlar Türkiye'nin şansını belirleyecek.

Dolayısıyla; 3.lük durumumuzla, mağlubiyet almama detayı göz önünde bulundurulduğunda Türkiye A milli futbol takımı, playoff oynayabilme şansı ile Dünya Kupası'na katılma şansı yakalayabilir.