"türkiye Ekonomisi Sağlam Temeller Üzerine Oturdu"

Tüm Sanayici ve İşadamları Derneği (TÜMSİAD) Adıyaman Şube Başkanı Av. Erkan Çakmak, Nisan ayı cari...

Tüm Sanayici ve İşadamları Derneği (TÜMSİAD) Adıyaman Şube Başkanı Av. Erkan Çakmak, Nisan ayı cari açık rakamlarını ekonominin sağlam temellere oturduğunun göstergesi olarak değerlendirdi.

Mart ayında 6 milyar 100 milyon dolar olan cari açığın Nisan ayında 4 milyar 960 milyon dolara inmesini olumlu bulan TÜMSİAD Başkanı Çakmak, "Ocak-Nisan döneminde ise cari açık geçen yıla göre 8 milyar dolar azalış gösterdi. Açık, Ocak-Nisan döneminde 21 milyar 200 milyon dolar oldu. Cari açıkta meydana gelen bu azalış, euro bölgesinin yaşadığı krizle birlikte değerlendirildiğinde son derece önemlidir. Artık Türkiye ekonomisinde yakalanan ivmenin sağlam temeller üzerine oturduğu görülmektedir. Bu durum ülkemiz için umut verici olup, temennimiz cari açığın kapatılarak, cari fazla veren bir ülke haline gelmemizdir" dedi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: