Türkiye Emekliler Derneği Genel Başkanı Kazım Ergül:

Türkiye Emekliler Derneği Genel Başkanı Kazım Ergül, emeklilerin intibak konusunda yanlış bilgilendirildiğini söyledi.Türkiye Emekliler Derneği...

Türkiye Emekliler Derneği Genel Başkanı Kazım Ergül, emeklilerin intibak konusunda yanlış bilgilendirildiğini söyledi.

Türkiye Emekliler Derneği Karabük Şubesi’nin yeni binasının açılışı yapıldı. Açılışa; AK Parti Siyasi ve Hukuk İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Karabük Milletvekili Mehmet Ali Şahin, AK Parti Karabük Milletvekili Osman Kahveci, Karabük Valisi İzzettin Küçük, Türkiye Emekliler Derneği Genel Başkanı Kazım Ergül, Azerbaycan Bağımsız Milletvekili Ganire Paşayeva, Karabük Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Burhanettin Uysal, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve vatandaşlar katıldı. Emekliler Derneği Karabük Şubesinin yeni hizmet binasının açılış töreninde ilk konuşmayı Emekliler Derneği Karabük Şubesi Başkanı Celal Bulut yaptı. Emekli, dul ve yetimlere böyle bir yeri kazandırdıkları için son derece mutlu olduğunu belirten Bulut, “Göreve geldiğimiz üç buçuk yıldan bu yana sizlere çeşitli hizmetlerimiz oldu. Bunları sizler biliyorsunuz. 3.5 yıldır büyük hayalimiz olan sizlerin rahat girebileceği, temiz ve nezir bir yeri derneğimize kazandırmaktı. Böyle bir yeri kazandırmayı Allah bizlere nasip etti. Böyle güzel bir yeri sizlerin hizmetine sunmanın mutluğu ve gururu içerisindeyiz” dedi.

Reklam
Reklam

Türkiye Emekliler Derneği Genel Başkanı Kazım Ergül de bugün bayram havası yaşadıklarını belirterek şunları söyledi: "İnsanlar yaşadığı sürece mutlaka bir eser bırakmak zorundadır. Bugün bu hizmet ile Karabük Emekliler Derneği Başkanı ve yönetimi kalıcı bir hizmet kazandırarak nam bırakmışlardır. Emeklilerimiz sokakta konuşulanlar ile bazı konularda yanlış bilgilendiriliyor. Bu yanlış bilgilendirmelere emeklilerimiz inanmasın. En doğru bilgiyi Çalışma Bakanlığından, bizlerden ve emekliler derneği şubelerinden öğrenebilirler. Biz, Emekliler Derneği genel merkezi olarak emeklimizin her türlü sorunu ile yakından ilgileniyor onlara çözüm bulmaya çalışıyoruz. 3 bin 500’e yakın emeklimiz fazla maaş aldığı için emeklilerimizden kesinti yapıldı. Biz bu konu hakkında gerekli girişimleri yapıp bu kesintilerin yapılmaması gerektiğini söyledik. Yaptığımız görüşmeler sonunda bu kesintilerin yapılamayacağı konusunda ve kesintilerin geri iade edilmesini sağladık. Emekliler Derneği 700 bine yakın üyesi ile Türkiye’nin en büyük sivil toplum örgütleri arasında yer almaktadır. Fakat işçi, memur ve Bağ-Kur emeklileri promosyondan faydalanamamakta, promosyon parası devletin kasasından çıkmamaktadır. Bankalar kendileri ödemektedir. Bu konuda hükümetten yardım ve destek bekliyoruz”

Reklam
Reklam

Karabük Milletvekili Osman Kahveci ise yaptığı konuşmada, güzel bir açılışa ev sahipliği yaptıklarını belirterek şunları söyledi: "Hükümetimiz emeklilerimizin daha mutlu bir şekilde yaşaması için bir dizi tedbirler aldı. İntibak yasasını çıkarttı. 2013 yılından itibaren intibak yasası uygulanmaya başlanacak. Hükümetimiz bundan böyle emekliler ile ilgili yapılacak olanları yapacaktıt”

Azerbaycan Bağımsız Milletvekili Ganire Paşayeva da, Azerbaycan ve Türkiye’nin iki devlet bir millet olduğunu söyledi. Kendisinin Azerbaycan ve Türkiye’yi bir gördüğünü belirten Paşayeva, Türkiye Emekliler Derneği Karabük Şubesinin yeni hizmet binasının hayırlı olmasını diledi. Açılış töreninde son konuşmayı Karabük Milletvekili Mehmet Ali Şahin yaptı. Şahin, emekliler derneğine en son Ramazan Bayramı’nda uğradığını belirterek şöyle konuştu: "size ‘daha ferah bir mekana geçemez misiniz’ demiştim. Sizde ’Çalışırız’ demiştiniz. Bu kadar kısa bir sürede yeni yerinizi temin ettiniz. Sizleri tebrik ediyorum. Türkiye Emekliler Derneği sivil toplum kuruluşları arasında güçlü bir sivil toplum kuruluşudur. Türkiye Emekliler Derneği Karabük Şubesi de çok güçlü bir şubedir ve bu nedenle bizden maddi destek istemeden yeni hizmet binasına taşındılar.”

Reklam
Reklam

Konuşmaların ardından yapılan dua ile Türkiye Emekliler Derneği Karabük Şubesinin açılışı gerçekleştirildi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: