Türkiye Engelsiz Okul Modeliyle Tanışıyor

Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü koordinasyonunda yürütülen “Özel Eğitimin Güçlendirilmesi Projesi” kapsamında 10...

Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü koordinasyonunda yürütülen “Özel Eğitimin Güçlendirilmesi Projesi” kapsamında 10 pilot ilde Engelsiz Okul Modeli Bilgilendirme Toplantıları gerçekleştirilecek. Toplantıda, projenin kalite güvence izleme ve değerlendirme kapsamındaki faaliyetleri yerinde gözlenirken, proje kapsamında yapılan eğitimler hakkında yetkililerce bilgi verilecek.

Özel eğitim ve hizmet içi eğitimlerden sorumlu öğretmenlerin, İl Milli Eğitim Şube Müdürlerinin, Rehberlik Araştırma Merkezi yetkililerinin, okul aile birliği temsilcileri ve ailelerin katılacağı toplantılarda, proje kapsamında bugüne kadar yapılan çalışmaların yanı sıra, bundan sonra planlanan çalışmalar hakkında da katılımcılara bilgiler verilecek. Toplantının sabahki oturumunda katılımcılara projenin amacı, Türkiye’deki mevcut yasaların Avrupa Birliği mevzuatına uyumlu hale getirilmesi için proje kapsamında yapılan çalışmalar, Engelsiz Okul Modeli ve Milli Eğitim Bakanlığı’nın bu konuda yürüttüğü çalışmalar, İl Milli Eğitim Müdürlükleri’nin proje kapsamındaki rolleri, illerde verilen eğitici eğitimlerine ilişkin bilgiler verilecek. Toplantıda ayrıca, pilot illerde gerçekleştirilen eğitici eğitimlerinde sertifikalarını alan öğretmenlerin sunumlarına yer verilecek. Eğitmenler, aldıkları eğitimin gerek öğretmenler ve öğrencilerle iletişimde, gerekse aileler ile işbirliği üzerinde oluşturduğu olumlu etkilere ilişkin deneyimlerini paylaşacaklar. Öğrencilerin okul öncesinden ilköğretime, ilköğretimden orta öğretime, eğitim hayatından istihdama yapacakları geçiş sürecinde Engelsiz Okul Modeli’nin beklenen faydalarına ilişkin bilgiler de katılımcılarla paylaşılacak.

Reklam
Reklam

Toplantının sabah ve öğleden sonraki oturumlarında, katılımcıların kaynaştırma eğitimine ilişkin sorularının ve yaşadıkları zorlukların tartışılacağı etkileşimli bir panel gerçekleşecek. Oturumlara İl Milli Eğitim Müdürlükleri’nden yetkililer, eğitici eğitmenler, öğretmenler, proje ekibi olmak üzere her ilde yaklaşık 300 kişi katılması bekleniyor.

Pilot iller arasına seçilen Zonguldak’ta da 13 Mart 2013 günü Dedeman Otel’de program düzenlenecek.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz