Türkiye, Filistinli sivillere saldırıyı kınadı

ANKARA (İHA) - Türkiye, İsrail ordusu tarafından Gazze şeridindeki bir plaja top mermileriyle yapılan ve 7 sivil Filistinli'nin ölümüne neden olan saldırıyı kınadı.

Dışişleri Bakanlığı Enformasyon Dairesi'nden yapılan açıklamada, dün İsrail ordusu tarafından Gazze şeridinde bulunan bir plaja atılan top mermileri nedeniyle aralarında 2 bebeğin ve 1 kadının da bulunduğu 7 sivil Filistinli'nin hayatlarını kaybetmeleri ve 40 kişinin yaralanmasının derin üzüntüyle karşılandığı belirtildi. Açıklamada, "Bölgemizin içinden geçmekte olduğu hassas dönemde vuku bulan bu olayı kınıyoruz. İsrail-Filistin ihtilafında şiddetin yeniden tırmanışa geçmiş olmasından endişe duyuyoruz" denildi.

Reklam
Reklam

İsrail makamlarının sivillere yönelik bu olay hakkında soruşturma başlattıklarının öğrenildiği kaydedilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Barış çabalarına büyük darbe vuran bu tarz olayların tekrarlanmamasını ve saldırıda sorumluluğu bulunanların tespit edilerek gereğinin yapılmasını bekliyoruz. İsrail-Filistin ihtilafının çözümü için tarafların yol haritası çerçevesinde biran önce görüşmelere başlamaları dışında bir seçenek bulunmamaktadır. Uluslararası toplumun beklentisi de esasen bu yöndedir. Bu vesileyle taraflara, şiddeti körükleyecek eylemlerden kaçınmaları ve itidal çağrımızı yineliyoruz."