Türkiye Finans Ve Tesk Ramazan Ayı Öncesi İşbirliği Protokolü İmzaladı

Türkiye Finans, Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) ile üye işletmeler için hazırladığı finansman paketlerini...

Türkiye Finans, Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) ile üye işletmeler için hazırladığı finansman paketlerini kapsayan protokolü imzaladı.

The Ritz Carton’da yapılan imza törenine TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken’in yanı sıra Türkiye Finans Genel Müdürü Derya Gürerk ile federasyon ve banka yetkilileri katıldı. Törende konuşma yapan Türkiye Finans Genel Müdürü Derya Gürerk, anlaşmanın İlk olmasından ve Ramazan ayı öncesinde yapılmasından dolayı iki büyük önemi olduğunu söyledi.

Reklam
Reklam

Gürerk,“Bunu Ramazan ayı bereketi olarak lanse ediyoruz. TESK üyelerine hem vadede hem fiyatta çok uygun şartlarda finansman imkânı sağlıyoruz. Makine tesisatı konusunda, mal alımları konusunda çok önemli bir fark oluşturacağını düşünüyoruz. Herhangi bir limit yok, derinleştirmek istiyoruz. Biliyorsunuz 2 ay içinde 1 milyar dolara yakın bir borçlanma yaptık. 500 milyon dolarlık bir sukuk çıkardık, 500 milyon dolarlık bir sendikasyon aldık. Kaynağımız bol, bunu sevgiyle sevinçle TESK üyelerine kullandırmayı istiyoruz” dedi.

TESK’in, aileleri ve yanında çalışanları ile birlikte yaklaşık 30 milyonluk bir gruba ulaşmayı hedeflediklerini aktaran Türkiye Finans Genel Müdürü Gülerk, “Bu insanların ihtiyaçlarına ulaşmamız söz konusu. Bu ihtiyaçları giderecek ürünler de biz de söz konusu. Onları da son dönemde geliştirdik. Onların işleri gelişirken, biz de reel ekonomiye destek olacağız” diye konuştu.

TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken de Türkiye Finans ile çalışmaktan dolayı mutlu olduklarını belirtti. Palandöken, “Esnaf ve sanatkara böyle avantajlı bir kredi kullanma imkanı sunmak ekonomiye önemli bir katma değer sağlayacaktır. Biz böyle bir iş birliğine başlamanın önemli olduğunu düşünüyoruz” dedi.

Reklam
Reklam

İmzalanan protokol ile TESK üyelerine özel vade ve kar oranları ile hazırlanan Hızlı Çözüm Paketi, İşyerimi Yeniliyorum Paketi, İşletme Destek Paketi ile Makine ve Teçhizat Destek Paketi, iki milyonu aşan esnaf ve sanatkarın kullanımına sunuldu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: