Türkiye Finans'ın 9 Aylık Karı 218 Milyon TL

Türkiye Finans Genel Müdürü Derya Gürerk, Eylül sonu itibariyle bankanının karının geçen seneye göre yüzde...

Türkiye Finans Genel Müdürü Derya Gürerk, Eylül sonu itibariyle bankanının karının geçen seneye göre yüzde 36 oranında artışla 218 milyon TL'ye ulaştığını açıkladı. Net kâr payı gelirlerini de yüzde 43 artırdıklarını ifade eden Gürerk, "2012'yi tamamladığımızda hedeflerimizi yakaladığımız ve rekabet avantajı sağlayacak atılımları gerçekleştirdiğimiz başarılı bir yılı geride bırakmış olacağız." dedi.

Türkiye Finans Genel Müdürü Derya Gürerk, Türkiye Finans Bireysel Bankacılıktan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Semih Alşar ve MasterCard Güney Doğu Avrupa Genel Müdürü Mete Güney, Four Seasons Bosphorus'ta düzenlenen basın toplantısı ile Finansör ürününü tanıttı. Gürerk, toplantıda ayrıca ayrıca kendi açılarından yılın 9 ayını da değerlendirdi. Söz konusu dönemde Türkiye Finans olarak toplanan fonlarda sene başına göre yüzde 13 büyüme kaydederek 10,7 milyar TL'ye ulaştıklarını kaydetti. "Sektörümüze oranla çok daha hızlı bir büyüme kaydettik." diyen Gürerk, kullandırılan fonlarda yaklaşık yüzde 19'luk büyüme sağlayarak 12,3 milyar TL büyüklüğünde bir portföye ulaştıklarını dile getirdi. Türkiye Finans Genel Müdürü, "Sektörümüze göre oldukça iyi bir performans sergiledik. Böylece sektörün üzerinde büyüme hedefimizi rahatlıkla yakalamış olduk." diye konuştu.

Reklam
Reklam

Sektörle ilgili değerlendirmelerde de bulunan Derya Gürerk, bankacılık sektörünün aktif toplamının 2012 yılının ilk 8 ayında yüzde 7 artarak 1,3 trilyon TL seviyesine ulaştığına işaret etti. Gürerk, "Katılım bankaları, 2012 Ağustos verilerine göre bankacılık sektörünün tamamı ile kıyaslandığında daha iyi bir performans göstermeyi sürdürdü. Katılım bankaları bu dönemde geliştirdikleri yeni ürünlerle müşterilerinin karşısına çıktı. Bu yılı katılım bankaları için başarılı bir yıl ve daha etkin olacakları bir döneme hazırlık periyodu olarak değerlendiriyoruz." ifadelerini kullandı.

Gürerk, takipteki kredilerle ilgili bir soru üzerine, bu konuda bankacılık sektörü genelinde bir ivme olduğunu belirterek, kendilerinin de bu ivmeden pay aldıklarnı dile getirdi.Türkiye Finans Genel Müdürü, "Bu beklenmeyen bir durum degil. Geçen sene yüzde 30 büyüyen bir sektör vardı, bu sene yüzde 15 büyüyen bir sektör var. Biz seneye yüzde 2,35 takipteki krediler oranı ile başladık. Bu oran yüzde 2,7 seviyesine çıktı. Sektörde en düşük takipteki kredi oranına sahip bankalardan birisiyiz." dedi.

Reklam
Reklam

"TL'YE ÖNCELİK VEREREK SUKUK İHRAÇ EDECEĞİZ"

Derya Gürerk, daha önceki bir açıklamalarında 30 milyon dolarlık sukuk ihracı yapmayı planladıkları. bu konudaki son durumun sorulması üzerine de şunları söyledi:

"2 sukuk ihracı yapmayı planlıyoruz, TL ve dolar. 300 milyon dolar hedefimizi koruyoruz. Bu yılın sonu veya 2013'ün başı olacak gibi konuşmuştuk. Bu arada leasingde 55'ten 255 milyona getirdik. Buradaki performans çok önemli. TL'ye ye öncelik vererek sukuk ihraç edeceğiz. Önce 100 milyon TL civarında sukuk ihraç etmeyi düşünüyoruz, devletin ihraçlarını da dikkate alarak. Hükümetin borçlanma takvimine dikkat ediyoruz.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: