Türkiye Finans'tan Suudi Arabistan'dan İthalat Yapanlara Uzun Vadeli Finansman Desteği

Suudi Arabistan'dan petrol dışı malların ihracını teşvik için kurulan Suudi İhracat Programı (Saudi Export Program-SEP)...

Suudi Arabistan'dan petrol dışı malların ihracını teşvik için kurulan Suudi İhracat Programı (Saudi Export Program-SEP) ile Türkiye Finans arasında 2008 yılında başlatılan kredi anlaşması yenilendi. Suudi Arabistan'dan ithalat yapan firmalara büyük avantajlar sunan anlaşma kapsamında, Türkiye Finans'ın kredi limiti 35 milyon dolara çıkartıldı.

Türkiye'nin öncü katılım bankası Türkiye Finans'ın Suudi İhracat Programı (SEP) işbirliği kapsamında kredi limiti yükseltildi. Türkiye Finans'ın SEP güvencesiyle Suudi Arabistan'dan petrol dışı ve petrol türevi ürünleri kapsayan ithalatları için aldığı kredinin limiti, 35 milyon dolara çıkartıldı. Kredi imza töreni 28 Haziran Perşembe günü İstanbul TOBB Plaza'da yapıldı.

Reklam
Reklam

Türkiye'de SEP kapsamında çalışan az sayıda bankadan biri olan Türkiye Finans, Suudi Arabistan'dan petrol dışı ve petrol türevi ürün ithalatı yapan müşterilerine ithal ettikleri ürün türüne göre 3 yıla varabilen vadelerle ve uygun fiyatlamayla gayrinakdi kredi olanakları sunuyor. Türkiye Finans, bu kredi programı kapsamında garantör sıfatı ile müşterilerine aracılık hizmeti veriyor.

İmza töreni sonrasında açıklama yapan Türkiye Finans Finansal Kurumlar Müdürü Mehmet Fatih Bulaç, "Türkiye Finans olarak ilk kez 2008'de 5 milyon dolarlık bir anlaşma ile SEP işbirliğine imza attık ve SEP garantisi ile Suudi Arabistan'dan ithalat yapan Türk firmalara, uzun vadeli finansman imkânları ile sigorta kolaylıkları sunmaya başladık. Kredi limitimiz 2010 yılında 20 milyon dolara yükseldi. Bu yıl kredi limitimiz %75 daha arttırılarak 35 milyon dolar oldu. Bu kredi ile Suudi Arabistan'dan yapılacak ithalatta çeşitliliğin ve iki ülke arasındaki iş hacminin artacağına yürekten inanıyorum. Suudi Arabistan'dan ithalat yapmak isteyen müşterilerimiz, SEP çerçevesinde finansmana konu olabilecek ürünler, fiyatlama, vade ve işleyiş ile ilgili ayrıntılı bilgileri şubelerimizden öğrenebilirler" diye konuştu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: