Türkiye, Frankfurt Kitap Fuarı'na konuk ülke

Ankara (AA)- Türkiye, dünyanın dört bir yanındaki yayınevlerinin katıldığı Frankfurt Kitap Fuarı'nda 2008 yılında "konuk ülke" olarak yer alacak. Kültür ve Turizm Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, Türkiye'nin, 1949 yılından beri düzenlenen fuara 1989'dan bu yana katıldığı belirtildi.

Açıklamada, konuk ülke projesi kapsamında öncelikle ülkenin etkin kültür, sanat ve yayıncı kuruluşlarının tamamının içinde yer alacağı bir düzenleme komitesi oluşturulacağı ve projenin konseptinin belirleneceği bildirildi.

Reklam
Reklam

Açıklamaya göre, bir yıl boyunca Almanya'daki kuruluşlarla yapılacak ortak etkinliklerin yanı sıra fuar süresince fuar alanında ve dışında büyük etkinlikler düzenlenecek. Türkiye'den 100'ü aşkın yayıncı, yazarlar, çevirmenler, telif ajansları, matbaacı ve kitapevleri temsilcileri ile meslek kuruluşlarının yanı sıra, görsel ve yazılı basın kuruluşları, özel yayınevleri, tasarım ajansları, kültür ve sanat kurumları temsilcilerinin katılımlarıyla Türk yayıncılığı ve kültürünün "dünya çıkarması" gerçekleştirilecek.