'Türkiye Gelecekte Dünyanın Gıda Merkezi Olacak'

Pankobirlik Yönetim Kurulu Başkanı Recep Konuk, Aktif İşadamları ve Sanayiciler Derneğinin (AKTİSAD) geleneksel sabah oturmalarına...

Pankobirlik Yönetim Kurulu Başkanı Recep Konuk, Aktif İşadamları ve Sanayiciler Derneğinin (AKTİSAD) geleneksel sabah oturmalarına katılarak başta gıda ve tarım olmak üzere ekonominin mevcut durumu ve geleceği konularında önemli mesajlar verdi. Dünya ülkelerinin gıda ve enerji ihtiyaçlarının hızla arttığına dikkat çeken Konuk, dünyanın gıda ve enerji ihtiyacının karşılanması noktasında Türkiye ve Konya’nın çok önemli bir yeri olduğunu vurguladı.

AKTİSAD Yönetim Kurulu Başkanı Soner Cesur ve Yönetim Kurulu üyeleri tarafından dernek binasında misafir edilen Pankobirlik Başkanı Recep Konuk, Türkiyenin ve Konya'nın tarım ve sanayi üretimiyle gelecekte dünyanın göz bebeği bölgeler haline geleceğini söyledi. Dünyada yetişen 12 bin çeşit endemik bitkinin yaklaşık 4 bin tanesinin Anadolu coğrafyasında bulunduğunu anlatan Konuk, "Avrupa’nın tamamında bile bu kadar çeşit yok. Özellikle gıda ve enerji noktasında çok önemli bir coğrafyada yaşıyoruz. Tabii bir altyapımız var. Her şeyi taklit eden Çin’in bile taklit edemeyeceği tabii bir altyapımız var. Başta Çin olmak üzere tüketim alışkanlıkları hızla büyüyen çok nüfuslu ülkelerin, arayıp da bulamadığı toprak, su ve hayvan varlığına, çok önemli bir zenginliğe sahibiz. Bunun kıymetini bilmemiz ve bu varlıkları geliştirmek için elimizdeki varlığa gözümüz gibi bakmamız gerekiyor." dedi.

Reklam
Reklam

AKTİSAD ziyaretinde yaptığı konuşmada ağaçlandırma konusuna değinen Recep Konuk, "Konya Şeker’in kurduğu 28 fabrikamız var. Türkiye’de ilk 500 sanayi devi sıralamasında ilk 50 arasındayız." dedi ve bütün bunlardan daha önemli olanın diktikleri fidanlar olduğunu vurguladı. Şu ana kadar 8,5 milyondan fazla fidanı toprakla buluşturduklarını anlatan Recep Konuk, "Dikilen fidanları her gün 50 arazözle suluyoruz. Bana göre Konya Şeker’in yapmış olduğu en önemli aktivite budur. Evliya Çelebi, seyahatnamesinde Ankara’dan Konya’ya gelmek isteyen bir sincabın, hiç yere inmeden bu yolculuğu tamamladığını yazmış. Biz de en azından yol boyunca bunu yapmanın gayreti içinde olalım istedik." şeklinde konuştu.

Anadolu Birlik Holding ve Konya Şeker olarak kuruluş çalışmalarına devam ettikleri üniversite konusunda da açıklamalar yapan Recep Konuk, üniversitenin ihtisas üniversitesi olacağını kaydetti. Recep Konuk, "Üniversitede sayıya değil, niteliğe önem veriyoruz. Üniversite modern ve teknik manada ihtiyacımız olanı öğretmek ve öğrenmek için kurulacak. Tamamen ihtisasa yönelik olacak.” dedi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: