Türkiye Gençler Güreş Şampiyonası 15-17 Mart Tarihleri Arasında Erzurum’da Gerçekleşecek

Güreşçiler ve Güreş Severler Derneği’nce, Erzurum’da 15-17 Mart tarihleri arasında gerçekleşecek olan Türkiye Gençler Güreş...

Güreşçiler ve Güreş Severler Derneği’nce, Erzurum’da 15-17 Mart tarihleri arasında gerçekleşecek olan Türkiye Gençler Güreş Şampiyonası dolayısıyla bugün Pehlivan Konağında basın toplantısı düzenlendi.

Toplantıya katılan Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fatih Çimtimar, “Güreş Erzurum İçin geçmişten günümüze çok önemli bir spor dalı olmuştur. Fakat Erzurum’dan çıkan sporculara sahip çıkmadığımız sürece sporcuları ilimizde tutmamız güçleşiyor ve bizim yetiştirdiğimiz sporcular başka şehirlerde farklı kulüpler adına başarılar kazanıyor. Büyük şehirlerde iş adamları sporculara spor takımlarını desteklemekte ve sponsor olmakta, bizim şehrimizde de böyle bir yaklaşımın başlaması gerekmektedir. Erzurum kulüplerinin sporculara verebilecekleri bedeller ne yazık ki sınırlıdır. Bunun için yerel halkın ve şehrin önde gelenlerinin yakalanan başarılarda sporculara destek vermesi gerekmektedir. Örneğin A şehrinde başarılı olan sporculara ev ve araba hediye edilirken bizim şehrimizde kulübü dışında sporcuya katkı sağlayan etken olmadığı için sporcu için de bir dahaki organizasyonda teşvik oldukça düşük oluyor. Şu anda Erzurum tesis ve insan gücü olarak en üst seviyeye ulaşmıştır. Eğer bu sporculara göz doyurucu hediyeler verilirse yeni yetişen sporcular içinde büyük teşvik oluşturur. Türkiye Gençler Güreş Şampiyonası’nın diğer organizasyonlara referans olması gerekiyor ki daha büyük şampiyonalara ev sahipliği yapabilelim.” dedi.

Reklam
Reklam

Erzurum Güreş İl Temsilcisi Selami Topaloğlu ise, “Erzurum’da yapılacak olan Türkiye Gençler Güreş Şampiyonası’na katılacak olan 850 sporcunun yapılacak olan tartı sonucu eşleşmeleri yapılacak. Organizasyona katılan bütün sporcuların konaklayacakları yerler ayarlandı. Bütün Belediye Başkanları ile görüştük ve şampiyonayı Erzurum’un bütün ilçelerinde duyurmaya çalıştık. Gelecek kafilelere Erzurum’un güzel yüzünü göstermeyi başarabilirsek diğer şampiyonalarda yer alabilmek için iyi bir referans sağlamış oluruz. Şampiyonada Erzurum’u temsil eden 13 sporcumuz bulunmakta. Sporcularımızın iyi derecelerle şampiyonadan ayrılacağına inanıyoruz.” şeklinde konuştu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: