Türkiye Gençlik Federasyonu Başkanı Akçakoca’da

Geçtiğimiz hafta olağanüstü genel kurul sonucunda Türkiye Gençlik Federasyonu başkanlığına tekrar seçilen Rıza Sümer Akçakoca'ya...

Geçtiğimiz hafta olağanüstü genel kurul sonucunda Türkiye Gençlik Federasyonu başkanlığına tekrar seçilen Rıza Sümer Akçakoca'ya geldi.

Türkiye Gençlik Federasyonu Başkanı Rıza Sümer, Federasyona üye Genç Akçakoca İletişim Derneği yöneticileri ile birlikte Türkiye Gençlik Federasyonu Yönetiminde yeni görev alan Genç Akçakoca İletişim Derneği Yönetim Kurulu üyesi Ömer Levent Bilgin'i ziyaret etti.

Ziyaret sırasında Başkan Sümer "Geçtiğimiz aylarda Gençlik ve Spor Bakanlığının önderliğinde Ulusal Gençlik Politikası hazırlamak için 17 Bölgede Çalıştaylar olmak üzere Ankara'da Gençlik Şurası gerçekleşmiştir. Federasyonumuz ve üye derneklerimiz bu çalıştaylara ve şura'ya katılmıştır. Gençlik ve Spor Bakanlığın'dan federasyonumuza Ulusal Gençlik Politikasının taslak yazımı gönderildi. Taslak'a göz attığımızda çalışmaların boşa gitmediği yüzlerce hatta binlerce gencin o toplantılarda boşa zaman harcamadığını ve gayet güzel bir şekilde hazırlandığını görüyoruz. Bu yıl Gençlik ve Spor Bakanlığı'na bağlı gençlik kamplarında kız, erkek karma kamplar kaldırıldı. Sadece kız kampları ve erkek kampları olarak hizmet veriliyor. Biz Gençlik Federasyonu olarak buna karşı olduğumuzu, yapılan uygulamanın yanlış olduğunu, ergenlik dönemindeki kız ve erkeklerin akranları olan karşı cins ile sosyalleşmemesi ileri ki yaşantılarında kültürel farklılıklar meydana getirebileceğini ve Türkiye’nin her alanda sağlamaya çalıştığı kadın erkek eşitliğine tezat oluşturduğunu 13 sivil toplum kuruluşu ile birlikte Bakan Suat Kılıç'a ilettik" dedi. Dernek yöneticilerine federasyon ile ilgili bilgiler verirken GAİD'in çalışmaları hakkında bilgiler aldı.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: