Türkiye Gençlik Konfederasyonu Balkan Devletlerine Açıldı

Türkiye Gençlik Konfederasyonu, Türkiye ve Türk Devletlerinde örgütlenmesini tamamlayarak, şimdi de Balkan devletleri nezdinde örgütlenmesini...

Türkiye Gençlik Konfederasyonu, Türkiye ve Türk Devletlerinde örgütlenmesini tamamlayarak, şimdi de Balkan devletleri nezdinde örgütlenmesini başlattı.

Türkiye Gençlik Konfederasyonu bu girişimiyle Balkan devletlerine de kayıtsız kalmadığını göstermiş oldu. Bu kapsamda Türkiye Gençlik Konfederasyonu'nun ilk temsilciliği Bulgaristan Cumhuriyeti'nin Sofya Başkentinde başlatıldı. Bulgaristan Türk Gençliğinin önde gelen isimlerinden ve Bulgaristan Ulusal Gençlik Konseyi Yönetim Kurulu üyesi Cafer Saatchi'nin Türkiye Gençlik Konfederasyonu Bulgaristan Başkanı olarak ataması yapıldı. Türkiye Gençlik Konfederasyonu Genel Başkanı Feridun Cevahiroğlu yaptığı yazılı açıklamayla bu atamayı duyurdu.

Reklam
Reklam

Genel Başkan Feridun Cevahiroğlu, “Balkan devletleri ve bu devletlerde yaşayan soydaşlarımız, bizim öz halkımızdır. Bu bağlamda Türkiye Gençlik Konfederasyonu'nun Balkanlarda yaşayan Türk halkına kayıtsız kalması düşünülemez. Türkiye Gençlik Konfederasyonu önümüzdeki dönemde tüm Balkan ülkelerinde örgütlenmesini tamamlayarak temsilciliklerini en kısa sürede açacaktır” dedi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: