Türkiye Gençlik Konfederasyonu Genel Başkanlığı’ndan Sağduyu Çağrısı

Türkiye Gençlik Konfederasyonu Genel Başkanı Ferudun Cevahiroğlu, Gezi Parkı eylemleriyle başlayan olaylara ilişkin sağduyu çağrısında...

Türkiye Gençlik Konfederasyonu Genel Başkanı Ferudun Cevahiroğlu, Gezi Parkı eylemleriyle başlayan olaylara ilişkin sağduyu çağrısında bulundu.

Türkiye Gençlik Konfederasyonu Genel Başkanı Ferudun Cevahiroğlu, Gezi Parkı olaylarına ilişkin yazılı açıklama yaptı. Yaptığı açıklamada gençleri sağduyulu olmaya davet eden Ferudun Cevahiroğlu, “Eylemler, yürüyüşler, protestolar bir ulusun ve bir halkın en doğal hakkıdır. Eylemler, yürüyüşler ve protestolar demokratik ortamlarda yapılmalıdır. Fazlası taşkınlık olur. Çevremize, bu güzel ülkemize zarar vermemeliyiz, Birbirimizi yaralamamalıyız. Ülkemizde yaşanan bu kaos ortamında biz gençlere büyük görevler düşüyor. Türk gençliği dış güçlerin ve emperyalist güçlerin oyununa alet olmamalıdır. Polis göstericilere karşı haddinden fazla şiddet uygulamıştır, orantısız güç kullanmıştır. Türkiye Cumhuriyeti Devleti bir polis devleti değildir. Türkiye Cumhuriyeti Devleti, laik, demokratik bir hukuk devletidir. Bunu emniyet teşkilatına hatırlatırım” dedi.

Reklam
Reklam

Cevahiroğlu, “Olaylar daha da büyümeden bir kriz masası oluşturulmalı, sokakta yürüyüş yapan halkımızın sesine kulak verilmeli, sorun çözüme kavuşturulmalı. Dış güçlere ve emperyalist güçlere sesleniyorum; artık Türkiye’nin üzerinden elinizi çekin. Türkiye bir Irak olmayacak, Türkiye bir Libya olmayacak, Türkiye bir Suriye olmayacak. Türkiye Cumhuriyeti Devleti hiçbir zaman sizin oyunlarınıza alet olmayacak. Türkiye Cumhuriyeti halkı hiçbir zaman sizin kuklanız olmayacaktır” ifadelerini kullandı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: