Türkiye Gençlik Konfederasyonu’ndan Eğitime Büyük Katkı

Türkiye Gençlik Konfederasyonu Avrupa ile Türkiye arasında eğitim köprüsü projesine katıldı.Uluslararası Eğitim Projesi, Türkiye Hizmet...

Türkiye Gençlik Konfederasyonu Avrupa ile Türkiye arasında eğitim köprüsü projesine katıldı.

Uluslararası Eğitim Projesi, Türkiye Hizmet Gönüllüleri Konfederasyonu ve İzmir'de dokuz üniversitenin üye olduğu (Dokuz Eylül Üniversitesi, İzmir Ekonomi Üniversitesi, İzmir Üniversitesi, İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü, Şifa Üniversitesi, Gediz Üniversitesi, Ege Üniversitesi, Yaşar Üniversitesi, İzmir Katip Çelebi Üniversitesi) İzmir Üniversiteler Platformunun ve Türkiye Gençlik Konfederasyonu’nun ortak işbirliğiyle yapılacak olan uluslararası eğitim projesi toplantısı İzmir de geniş katılımla yapıldı.

Reklam
Reklam

Uluslararası Eğitim Projesinin startı İzmir’de yapılan çalıştayda Hizmet Gönüllüleri Konfederasyonu Genel Başkanı ve Konfederasyonlar Topluluğu Genel Başkanı Nezaket Emine Atasoy, İzmir Üniversiteler Platformu Başkanı Prof. Dr. Murat Barkan ve yönetim kurulu üyeleri, Türkiye Gençlik Konfederasyonu Genel Başkanı Feridun Cevahiroğlu gençliği temsilen Avrupa Türk Sanayici ve İş Adamları Derneği Genel Başkanı Prof. Dr. Recep Keskin, Türk Alman Ticaret ve Sanayi Odası Başkan Vekili Dr. Hayati Önen, Dokuz Eylül Üniversitesi, İzmir Üniversitesi, İzmir Ekonomi Üniversitesi, İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü, Şifa Üniversitesi, Ege Üniversitesi, Yaşar Üniversitesi, İzmir Katip Çelebi Üniversitesi, Gediz Üniversitesi rektörleri ve akademik personeli katılımıyla gerçekleştirildi.

Katılımcılar çalıştayda uluslararası eğitim projesine tam destek verdiklerini açıkladı. Konfederasyonlar Topluluğu Genel Başkanı Nezaket Emine Atasoy'un açıklamaları Uluslararası Eğitim Projesi çalıştayına damga vurdu. Başkan Atasoy, “Türk üniversiteleri, dünya üniversiteleriyle yarışacak kapasitededir” dedi. Başkan Atasoy'un bu açıklamaları bütün katılımcılar tarafından ayakta alkışlandı.

Reklam
Reklam

Uluslararası Eğitim Projesi’ Avrupa’da yaşayan Türk vatandaşların çocuklarının üniversite eğitimlerinin başta İzmir olmak üzere Türkiye de yapmalarını sağlayacak. Proje, uluslararası anlamda Türk üniversitelerine rekabeti arttırmayı Türk üniversitelerin eğitim standartlarını ve eğitim kalitesini uluslararası eğitim camiasında tanıtmayı planlıyor. Proje, yıllar önce Türkiye’den Avrupa’ya yapılan beyin göçünü tekrar günümüz Türkiye’sine taşımayı hedefliyor. Avrupa’da yaşayan Türkiyeli gençler ülkelerinden kopmamalarını ve kendi milletinin örf ve adetlerini öğrenmelerini ve aslına geri dönmelerini amaçlıyor.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: