Türkiye Genelinde 400 Dağcı Bademli'de Buluştu

Türkiye genelinde yaklaşık 400 dağcı, Bademli Belediyesi'nin katkılarıyla bu yıl ilk kez düzenlenen 1. Ulusal...

Türkiye genelinde yaklaşık 400 dağcı, Bademli Belediyesi'nin katkılarıyla bu yıl ilk kez düzenlenen 1. Ulusal Ödemiş-Bademli Dağcılık ve Doğa Sporları Şenliği'nde bir araya gelerek, iki gün boyunca büyük bir etkinliğe damgasını vurdu.

Bademli Belediyesi'nin ev sahipliği yaparak aynı zamanda katkı sağladığı 1. Ulusal Bademli Dağcılık ve Doğa Sporları Şenliği'nde, ilk kez Türkiye genelinden büyük buluşmanın yaşandığını belirten Bademli Belediye Başkanı Selaaddin Kundak, “Doğa ve tarihi güzellikleri ile önemli bir yapıya sahip beldemizde, Ödemiş’li dağcılar başta olmak üzere Çanakkale, Manisa, İzmir gibi birçok il ve ilçeden gelen dağcılar, gruplar halinde beldemize bağlı Mumkayası, Hacetdede, Demirkapı, Sarınındüzü gibi dağlık mevkilerde uzun yürüyüşler yaparak, 2 gün boyunca doğa ile iç içe ideal bir hafta sonu geçirdiler. Biz de Bademli Belediyesi olarak, önemli özelliklere sahip beldemizi tanıtmak amacıyla buna benzer etkinlikler düzenliyoruz” dedi.

Reklam
Reklam

Organizasyonun öncülerinden Ödemişli dağcı Mümtaz Saygı ise, “Bademli belediyesinin katkılarıyla düzenlenen 1. Dağcılık Şenliği'nde, 3 gruba bölünen dağcı arkadaşlarımız, çeşitli zirvelere çıkarak 2 gün boyunca proğram dahilindeki etkinliklerle unutulmaz dakikalar yaşamışlardır. Bademli beldesi zaten tarih ve doğa açısından önemli özelliklere sahip. Bu şenlik ilk olmasına rağmen gayet güzel geçti. Misafirlerimiz de memnun kaldı” diye konuştu.

Dağcılar, etkinliğin ilk gününde Bademli beldesi festival alanında ateş yakarak, eğlenceli akşamı geçirdikleri yerde ayrıca çadır kurdular. Etkinliğin ikinci gününde ise, 3 grup halinde zirvelere tırmanarak şenliğin tadını çıkardılar.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz