Türkiye genelinde Berkin Elvan eylemi

Tedavi gördüğü hastanede 269 gün komada kaldıktan sonra hayatını kaybeden Berkin Elvan için birçok ilde protesto eylemi yapıldı.

Gezi eylemleri sırasında İstanbul Okmeydanı'nda ekmek almak için evinden çıktığı sırada polisin attığı gaz fişeği ile yaralanan ardından komaya giren ve 269 gün sonra hayatını kaybeden 15 yaşındaki Berkin Elvan son yolculuğuna uğurlanmasının ardından illerde de tepki eylemleri sürüyor.

ANKARA: Kentte gün boyu yaşanan olaylarda 10 kişi yaralandı. Yapılan açıklamada 97 kişinin de gözaltına alındığı bildirildi. Gözaltına alınanlardan 57'si serbest bırakıldı.

ANKARA'DA BERKİN ELVAN EYLEMİ (VİDEO)

Reklam
Reklam

İZMİR: İzmir'de Berkin Elvan'ın ölümün adından protesto gösterilerin adresi birkez daha Cumhuriyet meydanı oldu. Kıbrıs Şehitleri Caddesi'nden, Konak meydanına gitmek üzere yürüyüşe başlayan yaklaşık 10 bin kişiyi bulan protestocuların önü Cumhuriyet Meydanı’nda kesildi. Grubun önünde yeralan TMMOB Dönem Sözcüzü ve Ziraat Mühendisleri Odası İzmir Şube Başkanı Ferdan Çiftçi'nin polisle yaptığı müzakereden sonuç çıkmadı. Bunun üzerine protestocular yürüyüşlerine devam etti. Polis ise, Kent güvenliğini gerekçe göstererek yürüyüşe izin vermedi. Polisin gaz ve tazyikli suyla müdahale ettiği göstericiler, havai fişek kullandı. Göstericiler polise taş atıp, çöp konyenırları ve park halindeki otomobillerle barikat kurdu.

İZMİR'DE BERKİN ELVAN EYLEMİ (VİDEO)

Polisin yoğun müdahalesi sonrasında protestocular, Gündoğdu Meydanı'na çekildi. Ancak karşılıklı taş ve tazyikli suyla müdahalaleler de devam etti. Bu müdahaleler sırasında birçok vatandaşta biber gazından etkilendi. Bu kişilere sağlık görevlileri ilk müdahaleleri yaptı. Polisler zaman zaman da işyerlerine protestocuları alıp almadıklarını kontrol etmeyle de çalıştı.

Reklam
Reklam

Olaylar sırasında çok sayıda gözaltı ile yaralıların da bulunduğu ancak durumu ciddi olan yaralı olmadığı öğrenildi.

BURSA'DA ÇAPA VE TIRMIKLA SALDIRI

Berkin Elvan'ın ölümünün ardından tüm yurtta anma törenleri yapılırken, Bursa'da Berkin Elvan için yapılan eylemin ardından dağılan göstericiler ile ellerinde kürek, çapa, tırmık ve taş bulunan bir grup arasında kısa süreli gerginlik yaşandı.

ADANA: Adana'da akşam saatlerinde yaklaşık 300 kişilik grup, Atatürk Parkı'nda bir araya geldi. Atatürk Caddesi'ni araç trafiğine katılan polis, bölgede panzer, akrep ve TOMA'larla önlem aldı. Berkin Elvan için sloganlar atan grup, Sular Kavşağı istikametine doğru yürüyüşe geçti. Polisin, 'müdahale' uyarısına karşın yürümekte direnen gruba su ve biber gazlarıyla müdahale edildi. Protestocular da polise taşla karşılık verdi. Grup polisin sert müdahalesiyle tekrar Atatürk Parkı'na çekilmek zorunda kaldı. Ara sokaklara giren küçük gruplar ise polise taş atıp çevredeki işyerlerine zarar verdi.

ADANA'DA BERKİN ELVAN EYLEMİ (VİDEO)

Reklam
Reklam

ANTALYA: Antalya'da dün gündüz saatlerde başlayan ve sabaha karşı sona eren eylemler akşam saatlerinde yeniden başladı.

Cumhuriyet Meydanı'nda kendilerine taş atan eylemcilere, polis, biber gazı ve basınçlı suyla müdahale etti.

ANTALYA'DA BERKİN ELVAN EYLEMİ (VİDEO)

ADIYAMAN: Adıyaman'da üniversite öğrencileri Gezi olaylarında yaşamını yitiren ve dün hayatını kaybeden Berkin Elvan için düzenlenen protesto yürüyüşünde AK Parti binasına girmek istedi. Polisin engel olduğu öğrenciler, geçişleri sırasında bir binaya Türk bayrağı asılmasına tepki gösterdi. Protestocu grupta bulunanlar, Emniyet Müdürü tarafından sakinleştirilerek bölgeden uzaklaştırıldı.

ADIYAMAN'DA BERKİN ELVAN EYLEMİ (VİDEO)

ÇANAKKALE: Çanakkale'de bir araya gelen çok sayıda kişi Berkin Elvan için yürüdü, AK Parti seçim bürosuna yumurta attı. Türkiye'nin birçok ilinde olduğu gibi Çanakkale'de de Berkin Elvan için yürüyüş düzenlendi. Sosyal medya aracılığı ile İskele Meydanı'nda bir araya gelen grup, burada AK Parti aleyhine sloganlar attıktan sonra Demircioğlu Caddesi'nin bir şeridini kapatarak yürüyüşe geçti. "Hırsız var, katil var" sloganları atan grup, daha sonra Atatürk Caddesi'nde de yolun bir şeridini kapatarak yürümeye başladı. Gruba çevredeki vatandaşlar da alkış, binalardakiler de ışıklarını kapatıp açarak destek verdi.

Reklam
Reklam

ÇANAKKALE'DE BERKİN ELVAN PROTESTOSU (VİDEO)

ESKİŞEHİR: Eskişehir'de Berkin Elvan için düzenlenen protesto yürüyüşüne polis müdahale etti.

ESKİŞEHİR'DE BERKİN ELVAN EYLEMİ (VİDEO)

HAKKARİ: Hakkari'de Kamu Emekçileri Sendikanı (KESK), Gezi Parkı eylemlerinde başından gaz bombası kapsülü ile yaralanıp 269 gün sonra yaşamını yitiren Berkin Elvan için yürüyüş ve basın açıklaması yaptı. Açıklamanın ardından toplanan kalabalık olaysız bir şekilde dağıldı.

KAYSERİ: Kayseri'de sivil toplum kuruluşları tepki eylemlerine devam ediyor. Cumhuriyet Meydanı'nda tepkilerini dile getiren grup, ellerinde pankartlarla birlikte 'Berkin'in katili AKP'nin polisi', 'Anaların öfkesi katilleri boğacak', 'Berkin Elvan Ölümsüzdür' şeklinde slogan attı.

KÜTAHYA: Kütahya'da geçtiğimiz gün hayatını kaybeden Berkin Elvan için protestoda bulunan bir grup eylemci AK Parti seçim irtibat bürosunun müzik yayını yapması ile saldırıda bulunan eylemcileri yine sağ duyulu eylemciler önledi.

Reklam
Reklam

KOCAELİ: Gezi Parkı eylemleri sırasında polisin attığı gaz bombası fişeği ile başından yaralandıktan sonra tedavi gördüğü hastanede yaşamını kaybeden Berkin Elvan için dün yapılan protesto gösterileri sırasında gözaltına alınan 15 öğrenci Adliyeye sevkedildi. Bir grup öğrenci de arkadaşlarına destek vermek için Kocaeli Adliyesi önüne kadar yürüyüş gerçekleştirdi.

KOCAELİ'DE BERKİN ELVAN EYLEMİ (VİDEO)

SİVAS: Berkin Elvan için Sivas'ta protesto gösterisi yapıldı. 15 yaşında vefat eden Elvan için ilk eylem Cumhuriyet Üniversitesi kafeteryası önünde gerçekleştirildi. Burada toplanan öğrenciler slogan attıktan sonra kampüste yürüyüşe geçti. Otobüslerle Kent Meydanı'na geçen öğrenciler, Demokrasi Platformu tarafından gerçekleştirilen gösteriye de katıldı.

SİVAS'TA BERKİN ELVAN EYLEMİ (VİDEO)

TOKAT: Tokat'ta bir grup, İstanbul'daki Gezi olayları sırasında başından gaz fişeği ile vurulan ve 269 gün sonra tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitiren Berkin Elvan için eylem yaptı. Eyleme yoldan geçen bazı kişilerin tepki göstermesiyle yaşanan gerginliği polis önledi.

Reklam
Reklam

**TOKAT'TA BERKİN ELVAN EYLEMİ (VİDEO)

**

TRABZON: KTÜ İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi önünde toplanan bir grup öğrenci, ‘Emri veren Tayyip hesabını da verecek' pankartı açarak, Faik Ahmet Barutçu Kütüphanesi'ne kadar yürüdü. ‘Berkin Elvan ölümsüzdür', ‘Berkin'in katili AKP'nin polisi', ‘Ülkede seri katil var' dövizleri de taşıyan protestocu öğrenciler ‘Bu daha başlangıç, mücadeleye devam' sloganı attı.

TUNCELİ: Tunceli'de, Berkin Elvan için düzenlenen protesto gösterilerine polis müdahale etti. Polis ile göstericiler çatışıyor. Göstericilere müdahale eden iki TOMA birbirine çarptı. Şehit Nahit Polis Karakolu önüne gelen göstericiler, karakola ve polis araçlarına taşla saldırdı.

**TUNCELİ'DE BERKİN ELVAN EYLEMİ (VİDEO)

**

UŞAK: Uşak Üniversitesi'ne yaklaşık 300 kişilik öğrenci grubu Gezi Parkı olayları sırasında ağır yaralanan ve 269 gündür tedavi gördüğü İstanbul Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde hayatını kaybeden Berkin Elvan'ı anmak için yürüdü.

Reklam
Reklam

VAN: Gezi olayları sırasında başına gaz kapsülü isabet etmesi sonucu ağır yaralanan ve 269 gün sonra kurtarılamayan 15 yaşındaki Berkin Elvan için Van Barosu açıklama yaparken, bir grup öğrenci de yürüyüş yaptı.

ZONGULDAK: Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde Bülent Ecevit Üniversitesi Ereğli Eğitim Fakültesi öğrencileri başta olmak üzere aralarında lise öğrencilerinin de bulunduğu 200 kişilik grup, Atatürk Anıtı önünde Berkin Elvan için eylem yaptı. Eylemciler "Katil Recep Tayyip Erdoğan, Berkin Elvan ölümsüzdür, Berkin Elvan mücadeleye devam, Berkin'in katili AKP'nin polisi" şeklinde slogan attı.

Anahtar Kelimeler: