"Türkiye gerçek gündemine dönmelidir"

ANKARA (ANKA)- Memur Sendikaları Konfederasyonu(MEMUR-SEN) Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, "29 Mart Yerel seçim sonuçları ‘Milletin hâkimiyet kayıtsız şartsız benimdir' mesajını en açık bir şekilde içeriyor" dedi.

Seçimlerin gerek süreci gerekse sonucu itibariyle milletin demokrasiye olan inancını ifade etmesi yönüyle önemli olduğunu söyleyen Gündoğdu, halkın iktidardan muhalefete Meclis'te temsil edilenden edilmeyene bütün siyasi partileri takip etiğini savundu. Seçimlerin siyasi partilerin her birine yeni ev ödevlerinin verildiği bir zemin olduğunu öne süren Gündoğdu, bütün siyasi partilerin bu mesajları gerektiği gibi okuyabilmek için vatandaşla ve temsilcileri olan sivil toplum kuruluşlarıyla bir araya gelmek zorunda olduğunu belirtti. Türkiye'nin ‘Demokratikleşme' ve ‘İşsizlik' olmak üzere iki gerçek gündemi olduğunu iddia eden Gündoğdu yaptığı açıklamada şunları kaydetti:

Reklam
Reklam

"Demokratikleşme konusunda atılması gereken adımların AB sürecine endekslenmesi bu ülkenin özgürlükçü toplumunun hak ettiği bir sonuç değildir. Demokratikleşme ve özgürleşme konusundaki beklentiler AB sürecide dikkate alınarak mutlaka yeni bir anayasanın yürürlüğe konulması suretiyle karşılanmalıdır. Bu toplum devleti demokratikleştirecek, bireyi özgürleştirecek ve sivil ve demokratik bir anayasayı oluşturacak ve uygulayacak demokrasi kültürüne ve birikimine fazlasıyla sahiptir. Şeffaf ve hesap verebilir devlet, güvenlik ve özgürlük arasında sıkıştırılmamış birey hedefini ortaya koyan yeni bir anayasa 2009 yılı içinde yürürlüğe konmalıdır. Bu yeni anayasa memurlara siyaset, grevli ve toplu sözleşmeli sendika hakkı tanıyan bir anayasa olmalıdır.

Türkiye'nin ikinci önceliği ise işsizlikle mücadeleye endeksli ekonomi politikaları olmalıdır. Piyasaları canlandıracak ekonomi paketleri istihdamı artıracak şekilde devam etmelidir. Bu konuda devlet öncülük ederek kamuya 300 bin yeni personel alımı yapmalıdır. Söz konusu paketlerin içinde mutlaka memur, emekli ve işçilerin satın alma gücünü artıracak tedbirlerde yer almalıdır."(ANKA)

Reklam
Reklam