Türkiye "güneşi Görüyor" Ama Yeterli Ölçüde Kullanamıyor

KONYA (AA) - AYŞE ŞENSOY - Türkiye'nin yenilenebilir enerji potansiyeli yüksek ülkelerden olmasına rağmen, özellikle güneş enerjisi kaynaklarını yeterli kullanamadığı bildirildi.

"Enerjide dışarıya bağımlılıktan kurtulmamız gerekiyor" Lokurlu, geliştirdiği güneş enerjisinden soğutma sisteminde elektrikle soğutma yerine direkt buhar üreterek, buhardan soğutma yapıldığını, böylece daha ekonomik olduğunu dile getirdi. Geliştirdiği sistemi büyük tesisler, otel, hastane ve endüstriyel alanlara kurduklarını belirten Lokurlu, şunları kaydetti: "Sistem 4,5 yılda kendini amorti ediyor. Bugüne kadar 17 tesise kurduk ama sadece 5'i Türkiye'de. Enerjide dışarıya bağımlılıktan kurtulmamız gerekiyor. Çünkü enerji stratejiktir. Enerji aldığınız yerler vanaları kapatırsa size en fazla yoldaki enerji gelir. Onun için en kısa sürede teknolojiyi daha da geliştirerek enerjide bağımsızlaşmak gerekiyor. Bu alanda Karapınar ilçesine kurulacak Enerji İhtisas Endüstri Bölgesi son derece akılcı bir yatırımdır."

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: