Türkiye Güvenli Bir Ülke Olduğu Için Şampiyonayı Buraya Aldık

Antalya'nın Alanya ilçesinde pazartesi günü başlayacak olan İşitme Engelliler Plaj Voleybolu Dünya Şampiyonası'nın Ukrayna’da ekonomik...

Antalya'nın Alanya ilçesinde pazartesi günü başlayacak olan İşitme Engelliler Plaj Voleybolu Dünya Şampiyonası'nın Ukrayna’da ekonomik problemler, İsrail’de ise güvenlik endişesi nedeniyle yapılmadığı açıklandı.

Galip Dere Plajı'nda 17-22 Eylül tarihleri arasında gerçekleştirilecek şampiyonanın tanıtım toplantısı Alanya Belediyesi Engelliler Merkezinde, İşitme Engelliler Federasyonu Başkanı Oktay Aktaş ve Uluslararası İşitme İngelliler Spor Organizasyonu teknik delegesi John Knetzger’in katılımıyla yapıldı. Knetzger, organizasyona daha önceden talip olan İsrail’den güvenlik endişesiyle Ukrayna’da ise bütçe yetersizliği nedeniyle vazgeçildiğini açıkladı. Daha önce gelip gözlem yaptığında Alanya’yı çok beğendiğini dile getiren Knetzger, ilçenin birçok spor organizasyonuna ev sahipliği yapan bir şehir olmasından etkilendiğini dile getirdi.

Reklam
Reklam

İsrail’de güvenlik anlamında tedirgin olduklarını ifade eden Knetzger, Ukrayna’da çok güçlü bir program olduğu halde ayrılan bütçenin çok az olduğunu belirtti. Bu nedenle dünya şampiyonasını Alanya'da yaptıklarını belirten Knetzger, "Bize Türkiye bu konuda ev sahipliği yapabileceklerini söylediler. Merak edip gelip inceledim.” dedi.

İşitme Engelliler Federasyonu Başkanı Oktay Aktaş, organizasyonun Türkiye için ilk olduğunu söyledi. Daha önce bazı ülkelerin işin üstesinden gelemeyerek vazgeçtiğini belirten Aktaş, ardından Türkiye’ye teklif geldiğini dile getirdi. Şampiyonaya 15 ülkeden 17 bayan 17 erkek takım katıldığını belirten Aktaş, Türkiye olarak 4 takımla madalya için mücadele edeceklerini belirtti.

Yarın açılış seremonisi ardından, beden perküsyonu gösterisi ve rock konseri düzenlenecek. Pazartesi sabah saat 09.00’da başlayacak maçlarda Türkiye’yi bu yıl İşitme Engelliler Dünya Güzellik yarışmasından 1’nci seçilen Cevat Şimşek - Ozan Yağız, Hasan Yaşan - Ersin Hayta, Kezban Çağla Ateş - Gülay Aslan ve Fatma Üzüm - Gamze Canpolat çiftlerinden oluşan 2 kadın, 2 erkek takım temsil edecek.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: