Türkiye güvenli tatil ülkesi

MUĞLA (İHA) - Hollanda'nın en büyük sigorta şirketlerinden Centraal Beheer'in yetkilileri, Türkiye'nin, turistler açısından hırsızlık ve öteki suç olaylarıyla en az karşılaşılan güvenli bir tatil ülkesi olduğunu bildirdi.

Şirket yetkililerinin Hollanda'nın önde gelen gazetelerinden Telegraaf'da yayımlanan açıklamasında, Türkiye'nin, Avrupa ülkeleri içinde en güvenli ülke olduğu, Hollandalı turistlerin, diğer tatil ülkeleri içinde en az hırsızlık, en az kayıp ve en az eşyaya zarar verilmesi vakasıyla Türkiye'de karşılaştığı belirtildi. Yetkililer, Hollandalı turistlerin, Türkiye'de "herhangi bir olay nedeniyle güçlük çıkarılması" açısından da önemli sıkıntı çekmediğini bildirdi.

Reklam
Reklam

Fethiye Otelciler Birliği (FETOB) Başkanı Yavuz Torunoğulları, Hollanda'nın en büyük sigorta şirketlerinden Centraal Beheer'in "Türkiye'yi güvenli tatil ülkesi" seçmesinden mutluluk duyduklarını belirtti. Torunoğulları, "Ülkemiz turizmin başka ülkeler tarafından övgüyle anılması biz otel işletmecilerini son derece mutlu ediyor. Yatırımcılar için önemli bir açıklama olduğuna inanıyorum. Dünyanın dengeleri güvenlik konusunda değişken, Türkiye'nin her geçen gün güvenini artırması, böyle bir açıklamanın Hollanda'nın en büyük sigorta şirketlerinden gelmesi ülkemize değer kazandırmaktadır. Hollandalı turistlerin, diğer tatil ülkeleri içinde, en az hırsızlık, en az kayıp ve en az eşyaya zarar verilmesinde güvenlik güçlerimizin de çok büyük katkısı var. Şimdi turizm bölgesinde yatırımlar artacaktır" dedi.