Türkiye Haber İş Sendikası'ndaki Silahlı Saldırı

Türkiye Haber İş Sendikası Genel Başkanı Veli Solak, sendikaya düzenlenen saldırının faillerinin, Eski Mali Sekreteri...

Türkiye Haber İş Sendikası Genel Başkanı Veli Solak, sendikaya düzenlenen saldırının faillerinin, Eski Mali Sekreteri Salih Daşdemir ve akrabaları olduğunu iddia etti.

Türkiye Haber İş'e yapılan silahlı saldırıda 7 kişinin yaralanmasıyla sonuçlanan olayın ardından gazetecilere açıklama yapan Türkiye Haber-İş Genel Başkanı Veli Solak, "Bugün burada tatsız bir hadise yaşanmıştır. Bu hadisenin yaşanmasının müsebbibi geçmiş yönetimde bulunan Salih Daşdemir'dir. Eşrafını ve akrabalarını toplayıp sendikamızın camını, penceresini, kapısını her tarafını darma duman etmiştir. 1 arkadaşımız silahla ayağından yaralanmıştır. Şu anda 3 arkadaşımız hastaneden tedavi görüyor. Biz hukukun emrettiği neyse, hukuk neyi emrediyorsa onu uyguluyoruz. Burası dağ başı değil" diye konuştu.

Reklam
Reklam

Solak, yaşanan olaya ilişkin şunları kaydetti:

"Saat 11.00 civarlarında Türkiye Haber-İş Genel Merkezi'nde elleri sopalı bir grup, hain bir saldırı gerçekleştirmiştir. Yapılan saldırıda sendika yöneticilerimizden ve çalışanlarımızdan darp edilen ve yaralanan arkadaşlarımız olmuştur. Bu saldırıyı şiddetle kınıyor ve asla tasvip etmiyoruz. Bu saldırı Ankara 5. İş Mahkemesi'nin tescilli kararıyla ceza alan, verilen karara riayet etmeyen, burayı dağ başı sanan, yasalara saygı duymayan 100 kişilik grubun yaptığı bir pisliktir. Bunu lanetle kınıyoruz, emek böyle olmamalı. Bizler kanunun üzerinde değiliz, seçimle gelen insanlarız. Seçimle gelir, seçimle gideriz. Sandığın iradesine saygılıyız ama zorla, silahla, değnekle, kavgayla bu işler olmaz. 'Ben kanun tanımam' diyen 100 kişilik bir grup var karşımızda. Bu insanların hiçbirisi bu sendikanın çalışanı değildir."

Kendilerinin dışarıdan adam toplayıp getirdikleri iddiasını yalanlayan Solak, "Yalandır, iftiradır. Yalan söylüyorlar. Haklı bir adam arkasında 100 kişi ile gelmez. Biz mi kırdık bu camları, kendi iş yerimizi biz mi yağmaladık, bu kapıyı biz mi kırdık" dedi.

Reklam
Reklam

"MAHKEME KARARINI GETİRİN, BAŞLAYIN DEDİK"

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nın gönderdiği güven mektubu dışında işe başlama adına kendilerine ulaşan herhangi bir mahkeme kararının ulaşmadığını vurgulayan Solak, "Mahkeme kararını getirin, başlayın' dedik. İnsan kendi hanesine, kendi iş yerine zarar verir mi. Kimin kimi tehdit ettiği belli" karşılığını verdi.

Sendikanın Eski Mali Sekreteri Salih Daşdemir'in 1 yıl önce Ankara 5. İş Mahkemesi'nin aldığı karar sonucu görevinin düştüğünü anlatan Solak, "2007 yılında Türk Telekom'un grevinde, Diyarbakır'da bir kablo kesme olayı oldu ve emniyet suç üstü yaptı. O arkadaşlar ceza aldı" diye konuştu.

Saldırıdan hemen sonra emniyet mensuplarına sığındıklarını anlatan Solak, "Bizim başka bir müdahalemiz olmadı. Biz saldırmadık, her şey ortada" dedi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: