Türkiye Hafta Sonu Soğuk Ve Yağışlı Havanın Etkisine Giriyor

Türkiye hafta sonunda Karadeniz ve Balkanlar üzerinden gelen soğuk ve yağışlı havanın etkisine giriyor. Meteorolojiden...

Türkiye hafta sonunda Karadeniz ve Balkanlar üzerinden gelen soğuk ve yağışlı havanın etkisine giriyor. Meteorolojiden yapılan açıklamaya göre Türkiye, bugün akşam saatlerinden itibaren Karadeniz üzerinden gelecek soğuk ve yağışlı sistemin etkisinde olacak.

Meteorolojik verilere göre; 05 Ocak Cumartesi günü bütün bölgeler çok bulutlu, Marmara’nın doğusu, Karadeniz, Kuzey Ege'nin iç kesimleri, İç Anadolu, Orta ve Doğu Akdeniz, Güneydoğu Anadolu Bölgesi ile Doğu Anadolu’nun güney ve batısının yağışlı geçmesi bekleniyor. Yağışların kıyı kesimlerde yağmur, diğer yerlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacağı tahmin ediliyor. 06 Ocak Pazar günü doğu bölgelerde devam edecek yağışlarla birlikte yurdun kuzeybatı kesimleri Balkanlar’dan gelen yeni bir soğuk ve yağışlı havanın etkisine girecek.

Reklam
Reklam

Yurdun büyük bir bölümünde görülecek yağışların, Doğu Akdeniz, Güneydoğu Anadolu ve Doğu Anadolu'nun güney ve batısında kuvvetli olmak üzere, Akdeniz, Doğu Karadeniz’in kıyı kesimleri ve Güneydoğu Anadolu'nun güneyinde yağmur ve sağanak, diğer yerlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor.

Rüzgarın ise 40 ila 60 kilometre arasında olmak üzere Marmara ve Ege’de kuzeyli yönlerden kuvvetli esmesi bekleniyor. Yağışların önümüzdeki hafta ortasına kadar ülkenin kuzey, iç ve doğu kesimlerinde kar şeklinde etkili olmaya devam etmesi bekleniyor.

Doğu bölgelerinde ise yağışların pazar gününden itibaren önümüzdeki hafta ortasına kadar çok kuvvetli ve yoğun kar şeklinde olacağı tahmin ediliyor.

İstanbul’da ise cumartesi günü yağmur şeklinde görülecek yağışın pazar günü kuvvetli kuzeyli rüzgarla birlikte karla karışık yağmur ve kar şeklinde önümüzdeki hafta ortasına kadar etkili olması bekleniyor. Özellikle pazartesi ve salı günleri Marmara’nın doğusu ve Batı Karadeniz kıyılarında kar yağışı yer yer kuvvetli olacak.

Reklam
Reklam

Meteorolojik verilere göre hava sıcaklığı hafta sonundan itibaren yurdun kuzey kesimlerinden başlayarak, kuzey, iç ve batı bölgelerde 10 dereceye kadar azalacağı belirtildi. Rüzgarın pazar ve pazartesi günü Marmara ve Kıyı Ege'de, Salı günü ise Karadeniz'de kuzeyli yönlerden 60 kilometreye kadar kuvvetli esmesi bekleniyor.

Ayrıca kuzey, iç ve doğu kesimlerde kuvvetli, önümüzdeki hafta başından itibaren ise Ege ve Batı Akdeniz kıyı şeridinin yükseklerinde hafif olmak üzere buzlanma ve don olayı görülecek.

Meteoroloji uzmanları hava sıcaklığındaki düşüş, kuvvetli rüzgar ve kar yağışı sebebiyle meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı ilgililer başta olmak üzere halkı uyardı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: