Türkiye haksızlığa uğradı

ANKARA (İHA) - ABD Kongresi Türkiye Çalışma Grubu Eşbaşkanı ve Demokrat Temsilciler Meclisi Üyesi Senatör Robert Wexler, Hamas'ın terörist bir örgüt olduğunu ve bu tip örgütlerin demokratik süreçleri kullanmalarına izin verilmemesi gerektiğini belirterek, Hamas'ın Türkiye'ye davet edilmesini eleştirdi. Kıbrıs meselesinde Türkiye'nin haksızlığa uğradığını ifade eden Wexler, "PKK konusunda ise kaygılarınızı anlıyoruz. Bu konuya empatiyle yaklaşıyoruz" dedi.

Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdullah Gül, Türkiye'de temaslarda bulunan ABD'li senatör Wexler'i kabul etti. Başbakanlık merkez binada gerçekleşen görüşme yaklaşık bir saat sürdü. Basına kapalı olarak gerçekleştirilen görüşmenin ardından Wexler yaptığı açıklamada, iki ülke arasındaki ilişkileri ve bölgesel konuları ele aldıkları söyledi. İki ülke arasındaki ilişkilerin çok güçlü olduğunu ifade eden Wexler, Türkiye'nin Afganistan'da oynadığı rolü takdirle karşıladıklarını söyledi. Türkiye'nin terör örgütü PKK konusundaki kaygılarını anladıklarını dile getiren Wexler, "Biz bu konuya empatiyle yaklaşıyoruz" diye konuştu. Wexler, ayrıca Kıbrıs konusunda Türkiye'nin haksızlığa uğradığını belirtti. Kıbrıs konusunda yeni adımlar atılması gerektiğini ifade eden Wexler, Başbakan Erdoğan ve Bakan Gül'ün bu konuda her zaman önde olacakları yönünde açıklamalarda bulunduklarını ve bunun gereğini yerine getirdiklerini ifade etti. Wexler, Kuzey Kıbrıs'a yönelik izolasyonların kaldırılması gerektiğini ve bu yöndeki çalışmaları desteklediklerini belirtti. Wexler, bir soru üzerine, "İki ülke arasındaki güven tamdır" dedi.

Reklam
Reklam

Hamas konusunda da konuşan Wexler, "Hamas, ABD'de, Avrupa'da terörist örgüt olarak kabul ediliyor. Böyle örgütlerin demokratik süreçleri kullanmalarına izin verilmemeli. Biz bu konudaki görüşlerimizi Gül'e ilettik. O da bize Türkiye'nin görüşlerini anlattı. Bu konudaki farklı düşüncemiz, diğer konulardaki ilişkilerimizin önünü geçmemeli. Kıbrıs'ta, Irak'ta olduğu gibi" diye konuştu.