“Türkiye Halkı Zor Süreçte Yanımızda Oldu”

Mali Cumhurbaşkanı Danışmanı Alpha Amadou Guitteye, Türk halkının en zor süreçte ülkesinin yanında olduğunu söyledi.Yeni...

Mali Cumhurbaşkanı Danışmanı Alpha Amadou Guitteye, Türk halkının en zor süreçte ülkesinin yanında olduğunu söyledi.
Yeni Ümit ve Hira dergilerinin27-28 Nisan günlerinde düzenleyeceği "Ortak Yol Haritası İcma ve Kolektif Şuur" konulu uluslararası sempozyuma katılmak üzere İstanbul’a gelen Guitteye, Türk halkını gerçek dost olarak gördüklerini dile getirdi.
Cihan Haber Ajansı’na (Cihan) konuşan Guitteye, eğitim alanındaki katkılarından dolayı Türk toplumuna teşekkür ettiklerini ifade etti.
“Gerçek dost zor anda belli olur.” şeklindeki Mali atasözünü hatırlatan Guitteye, “Türkler işte bunu yaptı. Bu sıkıntılı dönemde bizi yalnız bırakmandılar. Her şeye rağmen ülkeyi terk etmediler. Zor anın dostu olduklarını gösterdiler. Doğrusu bunu yaparken bizi şaşırtmadılar. Haklarımızı birleştirme adına eğitim ve kültürel alanda ülkemizde güzel işler yapıyorlar. Bu tür hal ve hareketleriyle artık onlar Malili oldular. Bu sıkıntılı süreçte ülkeyi terk etmemeleri onların samimiyetini gösterdi.” diye konuştu.
KÖTÜ SAYFAYI KAPATMAK İSTİYORUZ
Mali’de muhalif gruplarla temas kurularak barışın ve istikrarın sağlanılmaya çalışıldığını dile getiren Guitteye, savaş alanına dönüşen ülkenin kuzeyindeki bölgelerde ise durumun normal olduğunu kaydetti. Guitteye, durumun normale dönmesinin ardından, Mali’de Temmuz ayında yapılacak cumhurbaşkanlığı seçimleri dönük hazırlara başlandığını kaydetti. Guitteye, seçim sürecinin az da olsa zor olacağını ama başarıyla bu süreci atlatacakları inancında olduklarını ifade etti.
Mali Cumhurbaşkanı danışmanı Guitteye, “Maliler olarak bu kötü sayfayı kapatıp geride bırakmaya çalışıyoruz. Yeni temiz bir sayfa açma peşindeyiz.” dedi.
Türkiye’nin rüyalarına girdiği ve bir gün gelip Türkiye’yi ziyaret edeceğini aklının ucundan bile geçirmediğini kaydetti.
Guitteye, Türkiye ve Mali arasında başlayan yeni sürecin yakın yılarda iki ülke halkı yararına çok daha önemli boyutlara geleceğini sözlerine ekledi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: