Türkiye: Hapisteki Filistinlilerin açlık grevlerini kaygıyla izliyoruz

Türkiye, yaklaşık bin 500 Filistinli tutuklunun İsrail hapishanelerinde tabi tutuldukları muameleyi protesto etmek amacıyla sürdürdükleri...

Türkiye, yaklaşık bin 500 Filistinli tutuklunun İsrail hapishanelerinde tabi tutuldukları muameleyi protesto etmek amacıyla sürdürdükleri toplu açlık grevini büyük bir kaygıyla izliyor.

Dışişleri Bakanlığı'ndan konu ile ilgili yapılan yazılı açıklamada, kendilerine isnat edilen suçları dahi bilmeksizin, idari gözaltında tutulan ve açlık grevinde 70 günü aşmış bulunan 7 Filistinlinin sağlık durumlarının kritik aşamaya geldiğinden derin endişe ve üzüntü duyulduğuna dikkat çekildi.

Açıklamada, "Gerek meselenin insani boyutu, gerek bölgenin barış, huzur ve istikrarını olumsuz etkileyebilecek gelişmelere yol açılmaması bakımından, uluslararası toplumun Filistinli tutukluların durumlarını hassasiyetle dikkate alması ve sorunun çözüme kavuşturulması için gerekli adımların atılması önem taşımaktadır. İsrail’in uluslararası hukuktan kaynaklanan yükümlülüklerine uygun hareket etmesini ve idari gözaltında tutmaya devam ettiği masum Filistinlileri bir an önce serbest bırakmasını önemle bekliyoruz." denildi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz