Türkiye Hokey Mille Takımı Zorlu Dönemeci Geçti

Portekiz’de düzenlenen Championship 3. müsabakalarında şampiyonanın ikinci gününde Azerbeycan’ı 2-0 yenen Türkiye Hokey Erkek Milli...

Portekiz’de düzenlenen Championship 3. müsabakalarında şampiyonanın ikinci gününde Azerbeycan’ı 2-0 yenen Türkiye Hokey Erkek Milli Takımı, şampiyonluk yolundaki en zorlu dönemeci de geçti.

Portekizde düzenlenen Avrupa Şampiyonasının en iddialı takımı olan Türkiye Hokey Milli Takımı 21 yaş altı erkek takımı ilk gündeki başarılarının ardından Azerbaycan milli takımını 2-0’lık bir skorla yenerek şampiyonluk yolundaki iddiasını sürdürdü. Milli takım daha önce de Güney Kıbrıs Rum Kesimi takımını 4-1’lik skorla Cebeli Tarık Milli Takını da 4-0’lık bir skorla yenmiş ve şu ana kadar yaptığı maçlarla yenilmezliğini ilan etmişti.

Reklam
Reklam

Maçları Lizbon’da yakından takip eden Hokey Federasyon Başkanı Sadık Karakan, “Sporcularımızın moralleri ve motivasyonları çok yüksek. Üçüncü maçlarını da kazanarak Avrupa Şampiyonluğuna bir adım dana yaklaştılar. Önümüzde iki önemli maç kaldı. Cumartesi günü Portekiz’le Pazar günü Yunanistan’la karşılaşacağız. Bu iki maçı da alacağımıza inanıyor ve takımımızın bu şampiyonada Avrupa Şampiyonu olacağına inanıyoruz. Şampiyonada bizleri yalnız bırakmayan Portekiz büyükelçiliğimize teşekkür ediyoruz. Maçlarımızı bizzat Portekiz Türk Büyükelçiliği Baş Katibi Burak Ersoy yakından takip ediyor ve sporcularımıza moral veriyor. Bugün kızlar takımımız İrlanda milli takımı karşısında maçı 4-0’lık bir sporla kaybetti ama Play-of sistemiyle maçlar yapıldığı için idamız sürüyor. Önümüzde kız takımımızın Azerbaycan ile yapacağı maç var. Bu maça iyi hazırlanıyoruz. Erkek ve kız milli takımlarımızın bu şampiyonada bayrağımızı gururla gökyüzüne çektireceğine ve milli marşımızı okutacaklarına inanıyorum” dedi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: