Türkiye-Hollanda ilişkileri eğitimle daha da gelişecek

Uluslararası Üniversiteler Konseyi (IUC) Kurucu Başkanı Orhan Hikmet Azizoğlu, Hollanda Senato Başkanlığı'ndan yeni ayrılan Maastricht...

Uluslararası Üniversiteler Konseyi (IUC) Kurucu Başkanı Orhan Hikmet Azizoğlu, Hollanda Senato Başkanlığı'ndan yeni ayrılan Maastricht Okulları Başkanı Senatör Rene van Linden'ın davetlisi olarak Hollanda’ya gitti. İki günlük çalışma ziyaretinde, iki ülke arasında eğitim alanında yapılacak çalışmalar ele alındı.

Hollanda senatosunda ağırlanan Azizoğlu, senatör van Linden ve senatörler tarafından Hollanda ve demokrasinin işleyişi ile senatosu hakkında bilgilendirildi. Senatoda yapılan toplantıda, IUC Başkanı Azizoğlu ve Maastricht Başkanı ile IUC yönetim kurulu üyesi senatör Rene van Linden tarafından, Türkiye-Hollanda akademik işbirliği için 4-5 Temmuz tarihlerinde 300 akademisyen ve bilim adamıyla Maastricht Üniversitesi'nde paneller ve çalışmalar yapılarak, iki ülke arasında akademik işbirlikleri ve ortaklıklar oluşturulması kararı alındı.

Reklam
Reklam

Aynı katılımla bir çalıştayın, 12 Kasım 2012 tarihinde Ankara’da da yapılması kararlaştırıldı. IUC üyesi olan Maastricht İşletme Okulları ile IUC üyesi Antalya Akdeniz Üniversitesi arasında, 13-14 Şubat 2012 tarihinde Antalya’da yapılacak toplantılarda, iki üniversite IUC başkanlığında Antalya’da kurulmak üzere iş alanları, akademik birimler ve turizm başta olmak üzere ortaklık ve işbirliği için karar alındı.

Azizoğlu, "Avrupa’daki üç milyon Türk'ün 450 bini Hollanda'da yaşamaktadır. Vatandaşlarımız, milli ve manevi değerlerini koruyarak Hollanda ekonomisine ve kültürüne geniş katkı sağlamaktadırlar. Bu çerçevede, Hollanda ve Türkiye arasında kültürel ve ekonomik bir elçi konumundadırlar." dedi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz