Türkiye İhracatçılar Meclisi 19. Olağan Genel Kurulu

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, elde ettiklere başarılara kulp takanlar olduğunu belirterek, "Türkiye'nin ekonomideki başarıları noktasında...

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, elde ettiklere başarılara kulp takanlar olduğunu belirterek, "Türkiye'nin ekonomideki başarıları noktasında hala tereddütleri olanlar var mı bilmiyorum. Artık Türkiye'nin başarılarına kulp takmak için uluslararası konjonktürü de kullanmak suretiyle olumsuz istikamette bir şeyler yapmak isteyenler var mı bilmiyorum ama ne yaparlarsa yapsınlar, alacakları netice yok" dedi.

Başbakan Erdoğan, Türkiye İhracatçılar Meclisi'nin Sheraton Otel'de düzenlenen 19. Olağan Genel Kurulu'na katıldı. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı'nın katıldığı Genel Kurul'a MHP adına ise Grup Başkanvekili Oktay Vural katıldı.

Reklam
Reklam

Genel Kurul'da bir konuşma yapan Türkiye İhracatçılar Meclisi(TİM) Başkanı Mehmet Büyükekşi, tüm dünyanın büyük bir değişim sürecinden geçtiğini belirterek, TİM olarak yeni anayasanın Türkiye'nin en önemli önceliklerinden birisi olduğunu vurguladı. Anayasaya ekonomi gözlükleriyle baktıklarını ifade eden Büyükekşi, "Yeni bir anayasaya acil bir ihtiyacımız olduğunu ifade ediyoruz" diye konuştu.

Büyükekşi ayrıca, 2023 hedefleri kapsamında ihracatta 500 milyar dolar hedefine ulaşacaklarına inandıklarını ifade etti.

EKONOMİ BAKANI ÇAĞLAYAN

Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan ise, devletin denetleyen, düzenleyen ve yol gösteren olduğunu ve Türkiye'de de devletin asli görevine geri döndüğünü söyleyerek, 2010 yılında yüzde 9,2, 2011 yılında da yüzde 8,5 büyüme ile Türkiye'nin dünyanın en büyük 18. ekonomisi olduğunu kaydetti. Türkiye'nin ihracatta elde ettiği başarıların çok büyük bir başarı olduğunu kaydeden Çağlayan, yapılan ihracatın gül bahçesinde yapılmadığını, çok zor bir ortamda bu ihracatların gerçekleştirildiğini ifade etti. Çağlayan, "Türkiye'nin önü açıktır. Tükiyemizin geleceği, istikbali son derece parlaktır" dedi.

Reklam
Reklam

BAŞBAKAN ERDOĞAN

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, TİM mensuplarına ve başarılarından dolayı tüm ihracatçılara teşekkür ederek konuşmasına başladı. Erdoğan, "Sizler Türkiye'nin bugünlere ulaşmasına çok büyük katkılar sağladığınız" diyerek, 2002 yılında Türkiye'nin ihracatının 36 milyar dolara ulaştığını, bugün ise bu rakamın 140 milyar dolara çıktığını kaydetti. "Sınır, mazeret tanımadığınız, uzak demediğiniz, 10 yılda ihracatı 4 kat artırdığınız için size şükranlarımı sunuyor, her birinize teşekkür ediyorum" diyen Başbakan Erdoğan, İstanbul'da gerçekleşen ekonomik forum için, "Dün bir kez daha Türkiye'nin başbakanı olmaktan, bu ülkenin bir vatandaşı olmaktan çok büyük bir gurur duydum" dedi.

"Türkiye tablosunun en büyük aktörleri bugün bu salondadır" diyen Başbakan Erdoğan, "Elde ettiğimiz her başarıya kulp takanlar oldu. Elde ettiğimiz her başarıyı burada, Türkiye içinde millette aramak isteyenler gittiler uluslararası konjonktürde aradılar. Elde edilen başarıların geçici olduğunu söyleyenler oldu. Sürekli riskleri öne çıkaranlar oldu, kriz tellallığı yapanlar hatta ekonomik kriz duasına çıkanlar oldu. Maalesef yurtiçinde ekonomi kötülendiği kadar yurt dışına da Türkiye ile ilgili yanıltıcı bilgiler aktarıldı. Dünyada Türkiye'yi izleyenlere yanlış izlenim vermek için maalesef her türlü girişim yapıldı. Bunu yapanlar sadece bizim hükümetimize, bizim partimize değil, sizlere sizin gibi başarılı iş adamlarına topyekün Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarına haksızlık ettiler" diye konuştu.

Reklam
Reklam

Erdoğan, ayrıca "Türkiye'nin ekonomideki başarıları noktasında hala tereddütleri olanlar var mı bilmiyorum. Artık Türkiye'nin başarılarına kulp takmak için uluslararası konjonktürü de kullanmak suretiyle olumsuz istikamette bir şeyler yapmak isteyenler var mı bilmiyorum ama ne yaparlarsa yapsınlar, alacakları netice yok" dedi.

Başbakan Erdoğan konuşmasının sonunda ise, TİM'in çalışmaları sayesinde 2023 için hedeflenen 500 milyar dolar ihracat hedefine doğru adım adım ilerlediğini kaydetti. "Biz kararlı bir şekilde, birlikte yürümeye devam ettiğimiz sürece biz bunu başarırız, biz buna inanıyoruz" diyen Erdoğan, esnafın, çiftçinin de bu hedeflere inandığını ve bu konuda gayret gösterdiğini dile getirdi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz