Türkiye ihracatta Latin Amerika'ya yöneliyor

Dış Ticaret Müsteşarlığı, 2006 yılında uygulamaya konulan "Latin Amerika Ülkeleri ile Ticaret ve Yatırımı Geliştirme Stratejisi" kapsamında yürütülen çalışmalara bu yıl "Latin Amerika Ülkeleri Pazara Giriş Projesi" ile hız verileceğini bildirdi.

Dış Ticaret Müsteşarlığı'ndan yapılan açıklamada, söz konusu projenin temel hedefinin bölgeye yönelik ihracatta sürdürülebilir bir artış sağlanması olduğu belirtildi.

Açıklamada, "Arjantin'in başkenti Buenos Aires'te bulunan ticaret müşavirliğine ek olarak Brezilya'da Sao Paulo, Meksika'da Meksiko ve Şili'de Santiago'da ve ayrıca Venezüella ile Küba'da ticaret müşavirlikleri ihdas edilmesi düşünülmekte. Latin Amerika ülkeleri ile iş çevrelerimiz arasındaki temasların artırılması amacıyla bölgeye işadamları heyeti ziyaretleri düzenlenmesi için çalışmalara devam edilmektedir" denildi.

Reklam
Reklam

Açıklamada, Dış Ticaret Müsteşarı Tuncer Kayalar başkanlığındaki iş adamları heyetlerinin Mart ayında Uruguay ve Paraguay, Nisan ayında Venezüella ve Nikaragua, Mayıs ayında ise Kolombiya ve Peru'ya butik heyet ziyareti gerçekleştirmesinin planlandığı kaydedildi. Açıklamada, söz konusu ziyaretlerle anılan ülkeler ile ticari işbirliği anlaşmalarının da imzalanmasının öngörüldüğü dile getirildi. (ANKA)