Türkiye İle Ab Arasında 'pozitif Gündem' Resmi Olarak Başlayacak

Avrupa Birliği Bakanı Egemen Bağış ve AB Genişlemeden Sorumlu Üyesi Stefan Füle'nin katıldığı toplantıyla, Avrupa...

Avrupa Birliği Bakanı Egemen Bağış ve AB Genişlemeden Sorumlu Üyesi Stefan Füle'nin katıldığı toplantıyla, Avrupa Birliği ile Türkiye arasındaki pozitif gündem yarın resmi olarak başlatılacak.

AB Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, pozitif gündemin, Türkiye'nin AB katılım sürecine ivme kazandırmak amacıyla başlatılan yeni bir çalışma yöntemi olduğu belirtilerek, müzakere sürecine alternatif olmayan, aksine Türkiye'nin AB'ye katılım müzakereleri sürecini desteklemek amacıyla geliştirilen yöntem olduğunu kaydedildi. Bu yöntemle vize, siyasi reformlar, enerji, terörle mücadele ve Avrupa Komisyonunda Türk uzmanların görevlendirilmesi gibi Türkiye-AB ilişkileri açısından önem arz eden konularda işbirliği mekanizmalarının güçlendirilmesinin amaçlandığı ifade edildi.

Reklam
Reklam

8 fasılda oluşturulan çalışma gruplarıyla teknik açılış ve kapanış kriterlerinin yerine getirilmesi ve siyasi blokajlar kalktığında birden fazla faslın kısa sürede ve tek seferde müzakerelere açılabilmesinin hedeflendiği ifade edilen açıklamada, 23 No'lu Yargı ve Temel Haklar Faslına ilişkin ilk çalışma grubu toplantısının aynı gün Avrupa Birliği Bakanlığı'nda gerçekleştirileceği kaydedildi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: