Türkiye Ile Bulgaristan Arasındaki "transit Geçiş Belgesi" Sorunu

EDİRNE (AA) - Bulgaristan'ın, yurt dışına çıkmak isteyen Türk tırlarının geçişine izin vermemesi nedeniyle, Kapıkule tır gümrük sahası ile saha yakınındaki tır parkları, bekleyen araçlarla doldu. 

EDİRNE - Bulgaristan'ın, yurt dışına çıkmak isteyen Türk tırlarının geçişine izin vermemesi nedeniyle, Kapıkule tır gümrük sahası ile saha yakınındaki tır parkları, bekleyen araçlarla doldu. Geçiş için Bulgaristan’ın iznini bekleyen şoförlerin bir kısmı tırlarında, büyük çoğunluğu ise lokanta ve kafeteryalarda vakit geçiriyor. Kapıkule Sınır Kapısı'ndaki tır gümrük sahası dolduğu için tırlar sahaya alınmıyor, yakınındaki tır parkları ise araçlarla doldu. Tır şoförü Ömer Karakurt, gazetecilere yaptığı açıklamada, 5 gündür geçiş yapmak için sınır kapısı önünde beklediğini söyledi. Transit geçiş belgelerinin olmaması nedeniyle sıkıntı yaşadıklarını aktaran Karakurt, "5 günden beri dozvola bekliyoruz. Soğuk havada rezil olduk. Türkiye'de bir sorun yok. Bulgaristan sürekli sorun çıkartıyor. Tır parkları doldu. Gümrük sahası doldu. Yetkililerin bu yaşananlara 'dur' demesini istiyoruz" diye konuştu. Cemal Çakmak ise birçok tır şoförünün günlerce beklemekten sıkılarak Yunanistan'dan çıkış yapmak için İpsala Sınır Kapısı'na yöneldiğini kaydetti.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: