Türkiye Ile Bulgaristan Arasındaki "transit Geçiş Belgesi" Sorunu

EDİRNE (AA) -Transit geçiş belgesi sorunu nedeniyle Kapıkule Sınır Kapısı'ndan Bulgaristan'a geçemeyen tır şoförlerinin bekleyişi sürüyor.

"Sorun 48 saat içinde çözülebilir" Kapıkule'den sorumlu Edirne Vali Yardımcısı Nedim Özırmak ise Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı ile Bulgaristan Ulaştırma Bakanlığı'nın tırların geçiş belgesi konusunda anlaşmazlık yaşadığını, bu nedenle sınır kapısının Bulgaristan'dan gelen tırlara kapatıldığını söyledi. Türkiye'nin Bulgaristan'a taahhüt ettiği 125 bin geçiş belgesini verdiğini fakat Bulgaristan'ın sözünde durmadığını vurgulayan Özırmak, şöyle konuştu: "Bakanlığımız yapılan görüşmeler neticesinde 125 bin geçiş belgesini Bulgaristan'a vermiş. Aynı taahhüdü Bulgaristan da yapmış fakat sadece 5 bin geçiş belgesi vermiştir. Bunun üzerine Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Bulgar plakalı tırların Türkiye'ye girişlerini durdurduğunu açıklamıştı. Anlaşmazlık devam ediyor fakat bazı duyumlarımız var. 48 saat içerisinde sorun çözülebilir" Kapıkule'de bekleyen tırların İpsala Sınır Kapısına yöneldiğini ifade eden Özırmak, bakanlığın deniz yolu da olmak üzere alternatif güzergahlar belirlediğini kaydetti.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: