Türkiye Ile Bulgaristan Arasındaki "transit Geçiş Belgesi" Sorunu

EDİRNE (AA) - Bulgaristanlı bir tır şoförünün aracını Kaptan Andrevo Gümrük Kapısı girişine park etmesi nedeniyle hala sınırdan giriş çıkış yapılamıyor.

EDİRNE - Bulgaristanlı bir tır şoförünün aracını Kaptan Andrevo Gümrük Kapısı girişine park etmesi nedeniyle hala sınırdan giriş çıkış yapılamıyor. Geçiş belgesi sıkıntısı dolayısıyla Kapıkule'de bekleyen ve özellikle bozulabilecek ürünler taşıyan tır şoförleri, sorunun çözülmesini bekliyor. Tır şoförü John Bremsy, gazetecilere yaptığı açıklamada, Hollanda'ya canlı balık götürdüğünü, sınır kapısındaki bekleyişin uzaması nedeniyle balıkların telef olabileceğini söyledi. Zaman zaman balıklara araçtaki oksijen tüpüyle hava verdiğini belirten Bremsy, yetkililerin soruna bir an önce çözüm bulmasını istedi. Şoförlerden Farhi Dayanır da, Gaziantep'ten yurt dışına sabun götürdüğünü dile getirdi. Uzun süredir Türkiye ile Bulgaristan arasındaki "transit geçiş belgesi" sorunu nedeniyle beklediğini ifade eden Dayanır, "Aracım Bulgar tarafında kaldı. Bütün ihtiyaçlarımızı Türk tarafında halledip aracımızın yanına öyle gidiyoruz. Burası Asya'yı Avrupa'ya bağlayan bir kapı. 11 gündür burada yatıyoruz" diye konuştu. Ali Çakırcalı da Denizli'den Polonya'ya deterjan hammaddesi götürdüğünü söyledi. Yetkililerin anlaşarak soruna çözüm bulmasını isteyen Çakırcalı, "Benim teslimat sürem geçiyor. Bozulur mu, bozulmaz mı, bilmiyorum? Bozulursa bir de bu malı geri getirmesi var tabii" şeklinde konuştu. Bu arada, Kaptan Andrevo Gümrük Kapısı girişindeki sorun nedeniyle Kapıkule Sınır Kapısı yolunda 3 kilometrelik tır kuyruğu oluştu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: