Türkiye ile çatışma lüksümüz yok

LEFKOŞA (İHA) - KKTC Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat, Türk tarafının çözüm talebine karşın Rumların Kıbrıs sorununu Türkiye'nin AB sürecine endeksleme politikası güttüğüne dikkat çekti.

Bugünkü şartlarda KKTC'nin tanınma perspektifi olmadığını belirten Talat, "Ancak çözümsüzlük şartlarında tanınma gündeme gelebilir. Meclis'in bugünkü durumundan rahatsızız. Talepler karşılıklı olarak gerçekçi olmadığı için çözüm bulunamıyor. Ekonomik iyileşme, izolasyonlarda yaşanan gelişmeler, dünyayla bağların gelişmesiyle Kıbrıs Türkü'nün acil çözüm ihtiyacı 3 yıl öncesiyle aynı düzeyde değil. Bu durum bize çözüm politikamızda daha mantıklı, daha detaylı görüşme ve pazarlık imkanı veriyor" dedi.

Reklam
Reklam

Türk tarafının çözüm talebine karşın Rumların Kıbrıs sorununu Türkiye'nin AB sürecine endeksleme politikası güttüğüne dikkat çeken Talat, şöyle konuştu: "8 Temmuz sürecinden sonuç almak çok zor. Uluslararası toplumun harekete geçmesi Türkiye'nin AB süreciyle bağlantılı olduğu için çözüm de bu sürece endekslenmiş durumda."
Kıbrıs Türkleri ile Türkiye'nin arasının açılmasının "büyük bir felaket" olacağını söyleyen Talat, "Çatışma lüksümüz yok" uyarısında bulundu.