'Türkiye Ile Çin Arasındaki Iş Birliğinin Gelişmesi Için Çalışıyoruz'

Çin’in Türkiye Büyükelçi Yardımcısı Wang Xiaoning iki ülke arasındaki iş birliğinin gelişmesi için ellerinde gelen...

Çin’in Türkiye Büyükelçi Yardımcısı Wang Xiaoning iki ülke arasındaki iş birliğinin gelişmesi için ellerinde gelen gayreti göstereceklerini belirtti.
Çin’in Türkiye Büyükelçi Yardımcısı Wang Xiaoning beraberindeki heyet ile birlikte Vali Hasan Basri Güzeloğlu'nu ziyaret etti.
Ziyarette konuşan Güzeloğlu Çin’in dünyanın en büyük ekonomilerinin başında geldiğini vurguladı.
Güzeloğlu 2023 hedeflemesinde dünyanın ilk 10 ekonomisi arasında yer almayı amaçlayan Türkiye ile Çin arasındaki daha sıkı işbirlikleri yararlı olacağını ifade etti.
Mersin’in ekonomisi ve ticaretiyle ilgili bilgiler veren Güzeloğlu,“İlimiz, dış ticarette İstanbul’dan sonra ülkemizin 2’nci büyük kentidir. Mersin Limanı da Türkiye’nin en büyük 2’nci limanıdır. Buna bağlı olarak Mersin, kamu vergi gelirlerinde de ülkemizin 6’ncı büyük kentidir” diye konuştu.
Büyükelçi Yardımcısı Wang Xiaoning ise Mersin’e ilk defa geldiğini dile getirdi. Mersin'i çok beğendiğini aktaran Xiaoning, “Türkiye ile Çin ekonomik alanda dünya üzerindeki iki canlı ülkedir. Bizim amacımız iki ülke arasındaki ekonomik işbirliğini güçlendirmektir. Türk işadamlarının Çin’de, Çinli işadamlarının da Türkiye’de yatırım yapmalarına katkı sağlamak istiyoruz. Bu noktada Mersin’deki sivil toplum kuruluşları ve işadamları ile buluşma imkanı bulduk. Çünkü iki halk arasında güçlü bir temel var. Türkiye ile Çin arasında ekonomik güçlenme bu temel sayesinde olacaktır. Bu çerçevede işbirliğinin gelişmesi noktasında Büyükelçilik olarak elimizden geleni yapacağız” şeklinde konuştu. Türkiye ile Çin’in başbakanlıkları düzeyinde alınan kararlar sonrasında 2012 yılında Türkiye’de ‘Çin Kültürü Yılı’ ilan edildiğini dile getiren Xiaoning, geçtiğimiz günlerde Çin’de ‘Türk Kültürü Yılı’nın açılışını gerçekleştirdiklerini de sözlerine ekledi.
Çin Türkiye Büyükelçi Yardımcısı Wang Xiaoning tarafından Vali Güzeloğlu'na Güzeloğlu’na, Çin kültüründe ‘gücü’ simgeleyen ‘Ejderha Figürü’nün ahşap üzerine işlenmiş bir örneğini takdim etti. Güzeloğlu İSE Xiaoning’a, üzerinde Akdeniz Oyunları logosunun yer aldığı paket içerisinde zeytin ve zeytin ürünlerinden oluşan bir hediye verdi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: