Türkiye İle Suriye Arasında Savaş Çıkmazsa Ekonomik Etkilenmez

Demirdöküm Samsun yetkili servisi Arı Isı’nın açılışına katılan Vaillant Grup Türkiye Ülke Müdürü Christoph Michael...

Demirdöküm Samsun yetkili servisi Arı Isı’nın açılışına katılan Vaillant Grup Türkiye Ülke Müdürü Christoph Michael Grosser, Türkiye ile Suriye arasındaki gerginliğin ekonomiye muhtemel yansımaları hakkında değerlendirmelerde bulundu.

Türkiye’nin Suriye olaylarının içersine aktif bir şekilde girmemesi halinde ekonominin etkilenmeyeceğini belirten Vaillant Grup Türkiye Ülke Müdürü Christoph Michael Grosser, “Şu anda Türkiye’nin özellikle son 10 yılda istikrarlı bir gidişatı oluştu. Özellikle finans dengeleri oturmuş durumda. Bu konularda şu anda Türkiye’de Suriye ile ne kadar sınırlarda bazı olaylar olmuşsa da bence bunu çok abartmamız lazım. Tabii ki bunun önemli gelişmeleri oluşuyor. Bence 2013 olan ekonominin Türkiye bu konulara direkt karışmazsa orada etkin olmayacak. Türkiye ekonomisinin bu konularda etkileneceğini zannetmiyorum. Şu anda Türkiye Suriye olaylarının içersine aktif bir şekilde girmezse o zaman ekonomik etkilenmez. Olağanüstü olaylarda yani savaş, deprem gibi afetleri yaşadığımız zaman ister istemez ekonomi etkilenir. Ben şuanda bu konuları Türkiye’nin bu olaylara girebileceğimi düşünmüyorum. Türkiye ile Suriye arasında bir savaş olabileceğini düşünmüyorum. Türkiye’nin Suriye ile savaş yapması Türkiye için bir katma değer değil. Türkiye ile Suriye arasında benim fikrim savaş çıkmayacak” dedi.

Reklam
Reklam

33 senedir Türkiye’de olduğunu ve bu süre içersinde 6 - 7 tane kriz gördüğünü ifade eden Grosser, “Krizler içersinde en önemli konu soğukkanlı olmasıdır. Heyecanlı olmayacaksınız, durumları soğukkanlı analiz edeceksiniz. Bu analizleri sizden sonra ne yapmak gerektiğine karar veriyorsunuz ve yapıyorsunuz. Krizin en önemli konusu soğukkanlı olunmasıdır. Duygusal bir şekilde olayların içersine girilirse o zaman kriz her zaman farklı bir yönde gelişebilir. O zamanda tam bir krize dönüşebiliyor. Bu krizleri soğukkanlı yaparsanız, krizlerin her zaman fırsatlara da dönüşebilir. Bu fırsatları da iyi analiz ederseniz bu konulara hem Türkiye, hem de ekonomik içersinde olan şirketler içinde bir artı getirebilirsiniz. Kriz ve fırsat yan yana duruyor. Krizin içersinde bulunan fırsatları doğru analiz yapın ve bunun fırsatlarını uygulayın” diye konuştu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: